Home Tehnologie YouTube l-a pedepsit aspru pe Logan Paul

YouTube l-a pedepsit aspru pe Logan Paul

862
0
Logan Paul

Veniturile lui Logan Paul din YouTube au ajuns la zero. Vineri, YouTube a ieșit cu o declarație prin care a anunțat faptul că a suspendat temporar monetizarea pe canalele lui Logan Paul. În luna decembrie, Paul a uploadat un video controversat, în cadrul căruia apărea un cadavru în Pădurea Sinucigașilor din Japonia. „După cercetări atente, am decis să suspendăm temporar anunțurile publicitare pe canalele de YouTube ale lui Logan Paul. Nu a fost o decizie pe care să o luăm foarte ușor, însă prin videoclipurile sale, canalul de YouTube iese din sfera de interes a advertisingului, aducând atingere chiar și comunității de creatori” a anunțat purtătorul de cuvânt al companiei.

Deocamdată e neclară perioada suspendării. Pe lângă clipul cu pădurea sinucigașilor, Paul a mai uploadat un video în care electrocuta șoareci morți și încuraja privitorii să  facă provocarea Tide Pod, un trend periculos și ciudat prin intermediul căruia se mănâncă detergent în fața camerei. YouTube este deținut de Google, și mai afirmă faptul că Paul a încercat intenționat să monetizeze clipul în care electrocuta șoareci, faptă care este împotriva regulilor publicitare.

Compania mai afirmă că își rezervă drepturile de a afișa sau nu anunțuri publicitare pe anumite pagini, pe anumite clipuri. Luna trecută, YouTube a eliminat canalul lui Paul din lista „Google Friendly”, o listă care ajută pe cei care doresc publicitate pe site să identifice canalele cele mai performante. Canalul de YouTube al lui Logan Paul are peste 16n milioane de abonați iar potrivit celor de la Forbes, i-a adus venituri de 12.5 milioane de dolari în 2017. Pe lângă YouTube, Paul mai face bani și din social media, și din linia de îmbrăcăminte Maverick.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here