Home Diverse Cum alegem aparatul de aer condiționat

Cum alegem aparatul de aer condiționat

781
0
aparatul de aer condiționat

Mai avem puțin și ieșim din iarnă așa că e momentul prielnic să ne gândim la sporirea gradului de confort pe timpul verii. Doar suntem gospodari, nu? Aparatul de aer condiționat a ajuns aproape o necesitate în România atât timp cât temperaturile pe timp de vară încep să semene din ce în ce mai mult cu cele din Sahara. Mulți dintre noi avem deja montat un aparat de aer condiționat dar există și cazuri în care poate din motive financiare, s-a stat departe de el. Și nici alegerea celui mai bun aparat nu este una ușoară deloc pentru că trebuie luați în calcul mai mulți factori.

Astfel, vom discuta în cele ce urmează despre cum trebuie ales aparatul de aer condiționat, articol adresat celor care sunt la prima investiție de acest gen și nu prea dețin detalii amănunțite.

Cum alegem aparatul de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat se alege în funcție de perioadă

Dacă doriți să vă bucurați de răcoare pe timp de vară în casele voastre, e musai să cumpărați acest dispozitiv iarna ori primăvara, când magazinele care le comercializează nu sunt super aglomerate și vor putea face instalarea în doar câteva zile. Vara când toată lumea se trezește că se sufocă de cald și vrea să cumpere aparate de aer condiționat, instalările propriu-zise durează chiar și săptămâni bune. Auzisem anul trecut de cineva care comandase aparatul în iulie și fusese programat la instalare în luna septembrie, echipele de instalare clar nu fac față solicitărilor, deci mare atenție.

Aparatul de aer condiționat se alege în funcție de capacitate

Mare atenție la suprafața pe care vreți să o răciți cu un aparat de aer condiționat. Majoritatea magazinelor se axează pe vânzarea de modele de 9000 BTU, destul de ok pentru o singură cameră dar dacă vreți să mai răciți și un hol, o bucătărie, o baie poate, ar fi indicat să vă orientați către un aparat de aer condiționat Daikin de minim 12.000 BTU.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here