Home International Sistemul antirachetă din Hawai a ratat a doua interceptare într-un an de...

Sistemul antirachetă din Hawai a ratat a doua interceptare într-un an de zile

719
0

SUA a avut parte de o testare eșuată pentru sistemul de apărare antirachetă miercuri, o rachetă lansată de la sol a ratat interceptarea unei ținte care se apropia pe aer, lansată de pe un avion deasupra Hawai. Pentagonul nu a recunoscut public acest eșec mai ales din pricina tensiunilor tot mai mari cu Coreea de Nord. Acum, Departamentul de Apărare încearcă să afle ce anume s-a întâmplat, ce nu a mers cum trebuie.

„Missle Defense Agency alături de US Navy  respectiv Aegis Ashore Missile Defense Test Complex (AAMDTC) au condus un test cu o lansare de rachetă Standard-Missile (SM)-3 Block IIA din  Pacific Missile Range Facility, Kauai, Hawai, miercuri dimineață” spune purtătorul de cuvânt al Secretarului Apărării SUA.

Deși sistemul de apărare antirachetă este încă sub dezvoltare, reprezintă un avans de necontenit pentru capacitatea SUA de apărare atât timp cât este proiectat să intercepteze rachetele intercontinentale cu care Coreea de Nord se laudă de ani de zile.

Deocamdată, sistemul este folosit pentru a intercepta rachete intermediare și este un element cheie din punct de vedere militar pentru zona Pacificului. În timpul testului de miercuri, rachetele care trebuiau interceptate au fost lansate de pe mal, nu de pe navele Navy Aegis cum era tradiția de ani de zile. Japonia plănuiește să cumpere acest sistem de țărm Aegis Ashore pentru a se putea apăra împotriva Coreei de Nord. În august 2017, SUA a interceptat cu succes o rachetă balistică cu rază medie de acțiune pe coasta Hawai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here