Home Economic Fujifilm a preluat compania Xerox și a dat afară 10.000 de angajați

Fujifilm a preluat compania Xerox și a dat afară 10.000 de angajați

943
0

Compania Fujifilm din Japonia a preluat controlul asupra companiei Xerox și a programat eliminarea a 10.000 de locuri de muncă în Asia. Din pricina cerințelor tot mai scăzute pentru imprimante și copiatoare, Xerox a fost de acord să se unească cu Fuji, companie aflată pe piață din 1962.

Ca parte a înțelegerii cu Fujifilm, acționarii Xerox vor primi dividende în valoare de 2.5 miliarde de dolari. După ce înțelegerea va fi pecetluită, Fujifilm va controla 50.1% din noua companie Fuji Xerox, acționarii Xerox vor deține restul. De asemenea, Fujifilm a anunțat că va concedia 10.000 de oameni.

Aceste concedieri fac parte din planul de restructurare a companiei, plan cu care are de gând să țină piept concurenței. Conform calculelor, aceste concedieri ar reduce costurile anuale ale companiei cu 50 de miliarde de yeni, aproximativ 460 de milioane de dolari.

„Piața s-a schimbat foarte mult. A devenit foarte severă” spune compania niponă într-o declarație.

Xerox a raportat o pierdere netă de 196 de milioane de dolari la finalul lunii decembrie, alături de un profit total de aproape 5%. Noua companie va avea o prezență mai mare, în 189 de țări și o valoare de piață de 18 miliarde de dolari. Brandurile vor fi păstrate și vor exista două sedii principale, unul la Tokyo și unul la Connecticut în SUA.

„Această uniune va debloca oportunități de creștere a productivității și de dezvoltare” spune CEO Xerox, Jeff Jacobsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here