Home International Opere confiscate de la naziști sunt expuse la Louvre

Opere confiscate de la naziști sunt expuse la Louvre

890
0
louvre

Muzeul Louvre din Paris a pus la cale o expoziție fără precedent, permanentă, cu artă franceză recuperată din Germania. Naziștii confiscaseră aceste bunuri în timpul cât au ocupat Franța. Aceste 31 de tablouri s-au alăturat celor peste 1700 de pânze deja recuperate, aflate pe pereții muzeului , însă scopul lor este de data aceasta altul: găsirea proprietarilor de drept.

Tablourile și celelalte piese au fost înscrise în catalogul National Recovery Museum de la Louvre și reprezintă o istorie importantă pentru întreaga lume. „În acest moment, un grup stabilit de Ministerul Culturii în colaborare cu Comisia formată în 1999 pentru victimele sechestrelor, încearcă să afle cui aparțin picturile. Din 1951 până în prezent, Louvre a returnat peste 50 de tablouri în acest mod.”

În timpul ocupației naziste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, peste 100.000 de opere de artă au fost confiscate de forțele germane. Din 1944 până în 1949, Comisia Franceză pentru Recuperarea Operelor de Artă a supravegheat returnarea a peste 60.000 de opere Franței, din care 45.000 au fost date înapoi proprietarilor de drept. Expoziția a fost pusă la cale în timpul recondiționării camerei cu picturi franceze și nordice din cadrul muzeului, fiind situată la nivelul doi al aripii Richelieu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here