Home Diverse Încă mai sunt la modă tonurile neutre pentru dormitoare

Încă mai sunt la modă tonurile neutre pentru dormitoare

959
0

Felul în care alegem să mobilăm, să decorăm și să zugrăvim dormitorul poate avea o foarte mare influență asupra calității somnului. Deși majoritatea oamenilor decorează aceste camere după bunul plac, mergând pe premiza că dacă o să le placă rezultatul final totul o să fie ok, nu este chiar așa. Conform ultimelor studii, dormitoarele trebuie amenajate numai cu tonuri neutre.

Tonurile neutre sunt considerate foarte odihnitoare pentru creierul uman. Ce-i prea strident poate alunga somnul și poate da o stare de agitație, ce-i prea sobru poate a o stare de indispoziție generală. Idei pentru decorarea dormitorului în tonuri neutre sunt foarte multe online, în special pe site-urile producătorilor de mobilă de dormitor de calitate.

Spuneam mai devreme despre mobilă de dormitor de calitate… Cred că trebuie să definim puțin acest concept. Dintotdeauna românii nu au avut treabă cu calitatea. Pentru mulți, calitatea este un lux pe care nu și-l doresc. Asta i-a învățat mentalitatea comunistă ce îndemna oamenii vremurilor la mult și ieftin, nu la puțin dar bun. Mobila de dormitor de calitate există și încet încet, oamenii încep să o caute și să o cumpere. Nu discutăm neapărat de mobilă scumpă, ci de mobilă care este suficient de calitativă cât să iasă în evidență prin intermediul raportului calitate-preț.

Clar nu merită în România să cumperi dormitoare de 15.000 de lei să zicem, însă cred că un 4000 de lei ar trebui toată lumea să cheltuie. O mobilă foarte ieftină pentru dormitor nu va rezista în timp și va veni la pachet cu niște culori deloc neutre. Mobila care se integrează perfect cu peisajul va merita întotdeauna investiția atât timp cât nu depășește puterea de cumpărare.

Știu, mulți veți spune că 4000 de lei cam depășește puterea românului de cumpărare dar nu cred că așa trebuie calculat. Mobila nu se schimbă anual, nici măcar la 5 ani. Merită un pic de efort financiar pentru a avea un dormitor în culori neutre capabil să-ți ofere acea oază de liniște și armonie pe care o cauți și de care ai nevoie, nu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here