Home International Logo-uri celebre îmbunătățite pentru a fi mai ecologice

Logo-uri celebre îmbunătățite pentru a fi mai ecologice

915
0
Ecobranding

Ar putea marile branduri internaționale să salveze milioane de dolari dacă-și schimbă logo-ul? Ei bine, designerul grafic francez Sylvain Boyer așa crede, a pornit chiar un proiect prin care vrea să demonstreze această idee. Din moment ce aceste companii mamut printează logo-urile frecvent pe tot felul de materiale, o mică schimbare poate avea un efect uriaș.

Boyer a pornit campania „Ecobranding” pentru a demonstra acest lucru. „Totul a început în 2013, anul în care fiica mea s-a născut. Desenam o felicitare prin care să anunț evenimentul, era foarte colorată și arăta foarte bine pe calculator, dar când am vrut să o scot la imprimantă am constatat că e destul de costisitor. Am decis să reduc numărul culorilor ca să fac felicitarea mai ieftină și mai ecologică” spune Boyer. Apoi, designerul a redesenat câteva dintre cele mai faimoase logo-uri din lume astfel încât să reducă cantitatea de cerneală/vopsea folosită pentru publicitate. Reducerea variază între 10 și 39 la sută. Schimbările sunt destul de subtile, dar eficiente la scară masivă.

„Toate deciziile creative luate în timpul designului de brand au impact asupra mediului înconjurător. Atunci când desenezi un LOGO pentru o companie mare, de fapt desenezi milioane de LOGO-uri pentru că acesta va fi reprodus de milioane și de miliarde de ori în multe formate, cu un impact ecologic și economic destul de mare” spune Boyer.

Tușul de imprimantă este de departe unul dintre cele mai scumpe lichide din lume. În 2013, a  apărut un raport în presă care spunea că acest tuș costă între 448$ și 2600$ pentru un litru. Mai scumpă decât șampania sau parfumul. Dar totuși, câtă cerneală se poate salva efectiv? Anul trecut Starbucks a produs undeva la 670 de milioane de pahare din hârtie cu LOGO imprimat pe fiecare dintre ele. La fiecare pahar se folosesc în jur de 0.06 ml de cerneală. Din moment ce LOGO-ul proiectat de Boyer folosește cu 38% mai puțină cerneală, adică 0.0228 ml/pahar, se pot salva anual 15100 litri de cerneală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here