Home Diverse Ce înseamnă de fapt contabilitatea modernă?

Ce înseamnă de fapt contabilitatea modernă?

983
0
ciel

Îmi aduc aminte de copilărie și de vremurile când mergeam pe la ai mei la serviciu. Mereu îmi plăcea să vizitez secretariatele și sectorul de contabilitate. Acolo mi se părea mie munca mai interesantă pentru că se adunau registre, documente, contracte și așa mai departe. Să tot fie anii 90, ani în care nu existau calculatoare prin firme, abia dacă găseai unul la o mie de persoane probabil. Ei bine, au trecut zeci de ani de atunci și am ajuns la un punct în care nu și-ar fi imaginat nimeni în anii 90 că vom ajunge. Mă uit la Platforma Ciel Salarii Cloud și încerc să-mi imaginez cât de mult și-ar fi ușurat munca în anii 90 acele doamne de la departamentele contabile, îngropate în foi, registre și dosare.

Asta înseamnă fraților contabilitate modernă. Prin intermediul Ciel Salarii Cloud, contabilii pot să se ocupe de salariile angajaților de oriunde s-ar afla. Platforma se poate accesa atât de la PC, de la laptop dar și de pe dispozitive mobile precum tablete și telefoane. Dacă mi se părea mișto înainte ideea de a avea 3 rafturi de registre contabile într-un singur PC, faptul că în ziua de azi nici măcar nu mai ai nevoie de calculator pentru a face contabilitate mi se pare cel puțin genial. Chiar aș fi curios să vorbesc cu un contabil bătrân, care făcea această meserie în anii 90 pe registre, sunt curios dacă el și-ar fi imaginat vreodată că va ajunge să facă salarii de pe telefon sau de pe tabletă.

Și cine știe ce ne mai rezervă viitorul. Alaltăieri erau registrele, ieri erau calculatoarele, azi avem platformă salarii cloud, mâine probabil ne vom trezi cu o modalitate mult simplificată de a ține contabilitatea pentru că acesta este trendul tehnologiei: de ușurare a muncii. Avansul tehnologic nu înseamnă doar mașini mai puternice, doar avioane mai rapide, doar oameni care plănuiesc să construiască o stație spațială pe orbita lunii de pe care să plece mai departe înspre Planeta Roșie. Societatea evoluează, progresează pe toate palierele atunci când tehnologia avansează.

Voi care credeți că va fi viitorul contabilității?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here