Home International SUA testează cu succes doborârea unor rachete balistice

SUA testează cu succes doborârea unor rachete balistice

609
0
Hwasong-12

Armata SUA a dus la bun sfârșit un test pentru sistemul de apărare contra rachetelor balistice cu rază medie de acțiune, pe coasta Hawai în zorii zilei de miercuri, potrivit US Missile Defense Agency. Este vorba despre Missle-6, echipament de interceptare construit de Raytheon, care a reușit să intercepteze rachetele balistice deasupra oceanului în ultimele secunde de zbor după ce au fost lansate de pe USS John Paul Jones. Testul vine într-un moment în care tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord ating un nou apogeu. Nord coreeni au testat de asemenea o rachetă balistică cu rază medie de acțiune deasupra Japoniei, rachetă numită Hwasong-12.

„Am muncit foarte mult alături de flotă pentru a dezvolta această nouă capacitate și ne aflăm în fața unei întâmplări istorice. Capacitatea navelor Aegis BMD de apărare a fost îmbunătățită cu această protecție împotriva rachetelor balistice aflate în faza terminală de zbor” spune un oficial SUA.

Într-o altă declarație, directorul programului Raytheon SM-6, Mike Campisi, a afirmat faptul că guvernatorul SUA a cerut această tehnologie la începutul anului. În mod normal, pentru a o construi e nevoie de 1 sau chiar 2 ani, însă acest sistem a fost construit în doar 7 luni. „La începutul acestui an, clientul nostru a cerut capacitatea de a ține piept unor rachete balistice sofisticate, de rază medie de acțiuni. Apoi, am trecut la treabă. Am analizat, am făcut softurile, am testat, totul în doar 7 luni. Este vorba despre un proces care ne ia de obicei 1 sau chiar 2 ani”

Previous articleUrmătoarea țintă: Guam???
Next articleDespre melasa, industriile care o folosesc si care trebuie sa o foloseasca in continuare
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here