Home International Următoarea țintă: Guam???

Următoarea țintă: Guam???

773
0

Lansarea unei rachete peste Japonia a fost un fel de preludiu pentru coreea de Nord, ce are de gând să înceapă niște operațiuni militare în zona Guam, zonă declarată drept teritoriu american. Agenția de Presă Centrală din Coreea de Nord a anunțat marți lansarea unor rachete prin intermediul unui sistem de ultimă generație, primele rachete lansate din capitala Pyongyang. Potrivit declarațiilor, liderul nord coreean a fost foarte mulțumit de performanța acelor rachete.

Este vorba despre niște rachete cu rază medie de acțiune, identificate drept Hwasong-12 care au zburat peste Japonia, alimentând tensiunile dintre Coreea de Nord, SUA, Japonia și Coreea de Sud. Miercuri dimineață, un test condus de americani pentru interceptarea unei rachete balistice cu rază medie de acțiune a avut loc pe coasta Hawai, potrivit US Missile Defense Agency. Evident, este o demonstrație de forță din partea americanilor, un răspuns la racheta nord coreenilor, cu toate că un oficial SUA a spus celor de la CNN faptul că această testare era plănuită demult.

Lansarea Coreei de Nord a fost prima în direcția Pacificului și mai mult ca sigur este o amenințare pentru Guam, un teritoriu american din regiune. Guvernatorul Guam a spus însă că nivelul de amenințare la nivelul insulei nu a fost modificat. „Știam, conform evenimentelor din Coreea de Nord de anul trecut faptul că această colaborare dintre SUA, Coreea de Sud și alți aliați nu va rămâne fără răspuns din partea Coreei de Nord” spune George Charfauros, consilier de securitate în Guam.

Președintele Coreei de Sud Moon Jae-in alături de Primul Ministru japonez Shinzo Abe consideră faptul că presiunea exercitată de Coreea de Nord trebuie eliminată și trebuie ca toată lumea să se așeze la masa de discuții. Cei doi de asemenea au fost de acord că United Nations Security Council ar trebui să aplice sancțiuni mai drastice Coreei de Nord pentru aceste lansări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here