Home Diverse Cum calculezi dacă-ți permiți întreținerea unei mașini?

Cum calculezi dacă-ți permiți întreținerea unei mașini?

787
0
piese

De cele mai multe ori în România oamenii au un obicei destul de prost atunci când caută să-și cumpere o mașină: se întind mai mult decât le este pătura. De fapt, foarte mulți se mai și împrumută de vreo 2000 de euro atunci când reușesc să strângă vreo 5000 de euro și astfel, cumpără o mașină de 7000 de euro. Asta se cheamă să fii român, să cumperi mașini pentru care nu ai bani și pe care evident că nu le vei putea întreține. Pentru mașinile de 5000 de euro piesele au un preț, pentru cele de 7000 de euro piesele au un cu totul alt preț. Totuși, mai există și oameni normali printre noi care cumpără mașină de exact câți bani au, fără să se mai împrumute și care se interesează dinainte dacă-și permit întreținerea la mașina respectivă. Cum verifică ei dacă-și permit întreținerea? Păi verifică site-uri de vânzări piese auto căutând prețuri pentru cele mai uzuale piese.

Cum poți afla dacă o anumită mașină este ieftin de întreținut?

De exemplu, să zicem că vrei să cumperi o mașină de 5000 de euro (un Volkswagen Polo din 2009-2010). Ca să vezi dacă-ți permiți întreținerea ei, cauți prețurile pentru: kitul de distribuție, kitul de ambreiaj, capete de planetară, bucși, brațe, pivoți, aripi, elemente care cu timpul trebuie schimbate sau care pot fi schimbate obligatoriu în cazul unui accident rutier. Cu alte cuvinte, trebuie să-ți permiți consumabilele și să o repari în cazul unui accident.

Așa ar trebui să calculeze fiecare român în parte înainte să-și cumpere o anumită mașină, nu să caute să împrumute și mai mulți bani pentru a cumpăra ceva de lux. Există magazine online precum autohut.ro prin care cu ajutorul câtorva setări destul de simple, ai acces la prețurile pentru majoritatea pieselor necesare întreținerii elementare. Desigur pe lângă prețul acestor piese auto, trebuie să mai puneți la socoteală și manopera mecanicilor în momentul în care veți duce mașina într-un service auto, manoperă care de cele mai multe ori depășește prețul pieselor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here