Home International Parlamentul german dezbate aprobarea căsătoriilor persoanelor de același sex

Parlamentul german dezbate aprobarea căsătoriilor persoanelor de același sex

727
0
căsătoriilor persoanelor de același sex

Parlamentul german va decide dacă va legaliza căsătoria persoanelor de același sex astăzi, la doar câteva zile după ce Cancelarul Angela Merkel a renunțat să se mai opună acestei idei. Legea, la care toată lumea se așteaptă să treacă votului Parlamentului, va permite cuplurilor homosexuale din Germania să aibă aceleași drepturi precum cuplurile heterosexuale. Odată ce legea va fi aprobată, cuplurile homosexuale vor putea să se căsătorească și să adopte copii.

În timp ce parteneriatele civile au existat pentru cuplurile homosexuale încă din 2001 în această țară, căsătoriile persoanelor de același sex nu au fost recunoscute de către stat. Două treimi din germani susțin căsătoriile persoanelor homosexuale potrivit unui sondaj de opinie recent al YouGov. Dacă legea va fi aprobată astăzi, este așteptată și în Bundesrat săptămâna ce vine, pavând drumul Germaniei către liga celor 20 de țări ce au legalizat demult căsătoriile gay.

Votul de vineri vine după o săptămână destul de tulbure pentru politica germană. Angela Merkel a avut parte de multă presiune din partea opoziției, însă luni a anunțat că renunță la împotrivire în ceea ce privește căsătoriile. Parlamentul va fi acum cel care va decide dacă vor exista căsătorii gay în Germania. Cancelarul a comentat această problemă la un eveniment din Berlin găzduit de revista Brigitte, unde a fost întrebată de un bărbat gay din public dacă se va putea referi la partenerul de viață drept „soțul meu”. Merkel a răspuns anunțând faptul că legea ce va permite căsătoriile gay va fi supusă votului în Parlament. Acest comentariu reprezintă o schimbare la 180 de grade a liderului german și a Partidului Conservator, a Uniunii Creștin Democrate, care s-au opus din toate timpurile căsătoriilor gay și care au militat pentru păstrarea valorilor familiei tradiționale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here