Home International Miniaturi 3D ale evenimentelor contemporane de importanță istorică

Miniaturi 3D ale evenimentelor contemporane de importanță istorică

798
0
Miniaturi 3D

Artiștii elvețieni Jojakim Cortis și Adrian Sonderegger se joacă cu istoria dar nu oricum, ci construind replici 3D ale celebrelor fotografii în care a fost surprinsă o pagină de istorie. Totul se întâmplă în studioul lor din Zurich, folosind cartonul, lemnul și lipiciul. Au prezentat la Photo London anul acesta câteva sculpturi unor evenimente istorice importante. Printre cele mai celebre lucrări s-au numărat scena primului pas făcut de om pe Lună, recreat după fotografia lui Edwin Aldrin (1969) și prăbușirea avionului Concorde de la Paris, în baza fotografiei lui Toshihiko Sato (2000).

Proiectul celor 2 a început ca o glumă în 2012

„În timpul nostru liber, când nu aveam bani, încercam să recreăm cele mai scumpe fotografii din lume. Acum, avem la activ peste 50 de fotografii recreate, 9 dintre acestea fiind expuse la Photo London și avem de gând să scoate și o carte în 2015 publicată de Thames & Hudson” spune Cortis.

Miniaturile 3D sunt construite cu foarte mare atenție la detalii. Dacă privești atent poți să vezi lâna care vrea să imite norii sau așchiile ce doresc să recreeze valurile mării. Lucrul cu Photoshop este restricționat dealocată doar la ajustarea culorilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here