Home International Despre interzicerea laptopurilor în zborurile pe ruta Europa- Statele Unite

Despre interzicerea laptopurilor în zborurile pe ruta Europa- Statele Unite

589
0
interzicerea laptopurilor

Europa se confruntă cu o problemă destul de interesantă: interzicerea electronicelor în avioanele ce călătoresc înspre Statele Unite. Companiile aeriene europene se pregătesc deja pentru a face față noii situații în cazul în care Administrația Trump va interzice laptopurile și alte dispozitive electronice din avioane și din bagajele de mână ale pasagerilor.

Această măsură la care se gândește Administrația Trump a fost deja impusă în 10 aeroporturi din Orientul Mijlociu și Africa. Pasagerii acelor curse nu au voie să pună nici un alt obiect electronic în afară de telefonul mobil în bagajele de mână pe care le iau alături de ei în avion.

În Statele Unite, există zvonuri care spun că o asemenea măsură de securitate va fi implementată în curând. Secretarul Homeland Security s-a întâlnit cu parlamentarii americani pentru a discuta protocoalele aeriene. Aceeași sursă a spus că încă nu s-a ajuns la un rezultat.

Un oficial al unei companii de transport europene a spus că se aștepta ca Statele Unite să interzică laptopurile și pe ruta Europa – SUA  și a descris situația drept „un dezastru total”.

„Ne așteptăm din moment în moment să se întâmple ceva dar nu știm sigur ce anume și când vom avea parte de această surpriză” spune un oficial al unei companii aeriene europene.

Controversata măsură de securitate a fost criticată în Orientul Mijlociu și nu numai, pentru că nimeni nu înțelege rațiunea din spatele acestei politici. Companiile aeriene din acea regiune se plâng deja de faptul că au probleme cu clienții și că riscurile zborului cresc destul de mult din cauza cantității foarte mari de baterii cu litiu existente în cala avioanelor.

O sursă din Capitol Hill spune că ar fi dificil să se instaureze o asemenea regulă pentru Europa fără să fie implementată și zborurilor care părăsesc Statele Unite. Nivelul de securitate din aeroporturile europene este foarte apropiat de cel american și, după cum știm, ambele au probleme.

Previous articleBicicleta electrică, ultima inovație în domeniu
Next articleAvionul Președintelui SUA, Donald Trump era să ia foc. Pagubă de 4 milioane de dolari
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here