Home International Avionul Președintelui SUA, Donald Trump era să ia foc. Pagubă de 4...

Avionul Președintelui SUA, Donald Trump era să ia foc. Pagubă de 4 milioane de dolari

738
0
Donald Trump

3 mecanici Boeing au cauzat o pagubă de 4 milioane de dolari flotei Air Force One (avionul cu care se deplasează Președintele SUA) în timp ce încercau să repare două aeronave însoțitoare VC-25. Sistemele de oxigen de la bordul acestora au fost contaminate în timpul operațiunilor de întreținere la fabrica Boeing din San Antonio, Texas, între 1 și 10 aprilie 2016. Doar o minune a făcut ca aeronava Peezidențială să scape intactă, aceasta fiind la mică distanță de cele două avioane de flotă.

Mecanicii au făcut greșeala de a alimenta și de a folosi unelte murdare în timp ce verificau dacă sistemul de oxigen are scurgeri. După cum știm, în momentul în care se fac lucrări la sistemele de oxigen, uneltele trebuie să fie degresate, curate, altfel poate să existe o reacție destul de violentă. Dacă sistemul de oxigen al unui avion a fost contaminat, există riscul unei explozii. Din fericire, nimeni nu a fost rănit iar contractorul a fost cel care a plătit pentru acele daune.

„Boeing își asumă acest accident și înțelege nivelul de responsabilitate necesar atunci când se lucrează la aeronava Președintelui. Am luat acțiuni imediate . Rețeaua de oxigen a fost reparată de noi fără nici un fel de cost suplimentar din partea Guvernului” spune Boeing într-o declarație de presă.

Aeronavele Air Force One, inclusiv avionul Președintelui Donald Trump sunt supuse unor inspecții regulate astfel încât să existe siguranță maximă. Aceste avioane trebuie să corespundă standardelor tehnice ale FAA Federal Aviation Administration. Boeing are contract cu US Air Force nu doar pentru a construi aeronava Prezidențială, dar și pentru a efectua lucrările de mentenanță necesare atât avionului construit cât și întregii flote. Avioanele stricate de Boeing în timpul acestei inspecții sunt oeprate de  Presidential Airlift Squadron de la baza Andrews Air Force din Maryland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here