Home International O motocicletă la fiecare 18 secunde – povestea celei mai mari fabrici...

O motocicletă la fiecare 18 secunde – povestea celei mai mari fabrici de motociclete din India

786
0
MotoCorp

India este cu siguranță una dintre cele mai aglomerate țări din lume, alături de China. Din această cauză, foarte mulți locuitori din marile orașe preferă să cumpere o motocicletă și să renunțe pur și simplu la autoturisme, mijloace de transport mult prea mari pentru asemenea aglomerații. Vom discuta în cele ce urmează despre MotoCorp și fabrica lor de motociclete din India, pe poarta căreia iese o motocicletă le fiecare 18 secunde.

În India, 47% dintre cetățeni dețin o motocicletă și sunt șanse mari să fie una marca MotoCorp, acesta fiind cel mai mare producător din regiune. Deține o singură fabrică localizată în Neemrana, Rajasthan pe poarta căreia iese o motocicletă la fiecare 18 secunde.

Este vorba despre o linie de asamblare rapidă, de o bandă pe care mii de piese sunt așezate în ordine pentru a fi montate rapid de către muncitori. O singură motocicletă poate avea până la 2000 de piese distincte puse la olaltă de aproximativ 300 de muncitori.

Știu că mulți dintre voi ați spune că doar 300 de oameni nu pot aduce la iveală o motocicletă la fiecare 18 secunde, însă discutăm doar despre linia de asamblare aici, producția pieselor este asigurată de roboți industriali, roboți care vopsesc, asamblează motoare și care sudează. În 2016, în India, s-au vândut 16.5 milioane de motociclete, o cifră de 50 de ori mai mare față de Statele Unite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here