Home Lifestyle F1: un pit-stop perfect durează fix 2 secunde

F1: un pit-stop perfect durează fix 2 secunde

1411
0
pit stop

Formula 1 este de departe sportul rege în lume. Fotbalul, are popularitatea lui dar atât timp cât vine vorba despre mașini, crema cremelor este Formula 1. Cu toții, băieții în special, ne-am imaginat când am fost copii că în momentul în care vom ajunge la maturitate, vom face parte din echipa de Formula 1 Ferrari și vom fi colegi cu Michael Summacher.

Ei bine, pe măsură ce am crescut a evoluat și acest sport și iată, în 2017, un pit stop perfect a ajuns să dureze aproape 2 secunde. Ce este un pit stop? Este acea oprire la boxe făcută de automobil pentru a-și schimba cauciucurile sau pentru a fi alimentat cu combustibil.

Un pit stop este mult mai important decât avem noi tendința să credem și transformă un sport aparent individual într-unul de echipă. La boxe totul este cronometrat: cât durează ca pistolul pneumatic să scoată șurubul de la roată, cât durează schimbul roții cu pricina, când durează retragerea cricului dinaintea mașinii, etc. Pentru cei care nu știu, o echipă de la boxe are de obicei 22 de persoane în componență și un lot total de 30. Sunt câte 4 persoane care operează pistolul pneumatic de la roți, și încă două rezerve pentru aceștia pe bancă, în caz că e nevoie de o înlocuire.

Recordul pentru un pit stop este de 1.78 secunde cumulat dar dacă fiecare operator în parte este cronometrat, se ajunge la 1.6 secunde, ceea ce înseamnă că performanța per echipaj poate fi îmbunătățită de asemenea. Recordul oficial pentru un pit stop a fost înregistrat de echipa britanică a celor de la McLaren -1.92 secunde- chiar în timpul European Grand Prix din Baku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here