Home International Procurorii au dat buzna în sediile Volkswagen și Audi

Procurorii au dat buzna în sediile Volkswagen și Audi

803
0
Volkswagen

Procurorii germani au dat buzna în sediile principale ale Volkswagen și Audi ca parte a investigației scandalului emisiilor poluante din Statele Unite. Un purtător de cuvânt al companiei Volkswagen a confirmat faptul că în sediul din Wolfsbufrg, Germania, percheziții au fost efectuate. Acesta a mai precizat faptul că oficiali ai Audi din Ingolstadt și Neckarsulm au fost nevoiți de asemenea să se supună perchezițiilor. Volkswagen a încercat să schimbe foaia în scandalul emisiilor lunile trecute, fiind de acord să plătească miliarde de dolari drept amenzi federale și a pledat vinovat în cazul acuzațiilor aduse în Statele Unite. Din păcate , problemele legale au continuat pentru Volkswagen întrucât cu tot cu scandal, au vândut mai multe mașini decât concurența directă.

O nouă plângere a apărut în ianuarie anul acesta pentru că la urechile procurorilor a ajuns zvonul că mai marii companiei Volkswagen ar fi fost informați de problemele legate de emisii încă din 27 iulie 2015, dar au ales să tacă, nu au făcut absolut nimic. Astfel, un director a fost deja audiat, Oliver Schimit și arestat de FBI pentru această complicitate. Cinci alți directori Volkswagen care se află în Germania sunt implicați în această anchetă.

Procurorii americani au scos la iveală faptul că aproape 10 ani Volkswagen a mers cu emisiile greșit evaluate pentru că în 2006, inginerii fabricilor din Germania știau că motoarele  de 2 litri diesel nu sunt capabile să întrunească regulile de mediu. Astfel, ca să nu se întoarcă înapoi la proiectat motoare, au inventat acest soft care păcălește testele pentru emisiile performante și care mărește și puterea motorului în același timp.

Totul a ieșit la iveală când cercetătorii de la West Virginia University au constatat această discrepanță între emisiile reale și cele declarate de Volkswagen, în anul 2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here