Home International Primul șobolan supus oprobiului public în China

Primul șobolan supus oprobiului public în China

697
0
șobolan

O postare a unui ziar din China face furori pe internet. Fotografia înfățișează un șobolan mort, legat de labe cu niște sfori, cu o pancartă la gât pe cate scrie „Nu am să îndrăznesc să mai fac asta”. Șobolanul cu pricina a fost prins în momentul în care încerca să fure orez.

Peste 6000 de comentarii s-au strâns la postarea cu pricina, unele dintre ele devenite de asemenea virale, venite din partea unor oameni cărora nu li s-a părut deloc amuzant acest gest. Mulți au scris  că sunt dezgustați de această metodă barbară, simpatizând cu bietul animal.

„Poți să omori un șobolan, dar nu-l tortura”

„Chiar dacă șobolanii sunt inofensivi, vă rog să respectați viața”

„Orice ființă vie are viață, trăiește. De ce să torturezi un șobolan? Dacă ai fi un șobolan nu ai vedea cruzime în chestia asta? Șobolanii fură orez de secole, face parte din modul lor de a fi, din natură. A făcut-o ca să supraviețuiască”

Din cauza reacțiilor negative apărute, cred că putem trage un semnal de alarmă asupra schimbărilor care s-au produs în China în ultimii 10 ani. Cândva, această țară era una dintre cele care pedepsea cel mai crunt cruzimea aplicată animalelor.

Jason Baker, vice președinte pentru Asia al PETA, spune că aceste fotografii sunt o prostie, iar reacțiile oamenilor spun clar faptul că nu trebuie să existe cruzime pentru animale, că nici un animal nu ar trebui să fie tratat la fel.

În 2014, China a eliminat din legislația proprie anumite articole care permiteau testele cosmetice pe animale, în timp ce un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Agricolă din Nanjing a scos la iveală faptul că societatea dorește legi mai dure pentru protecția animalelor.

Previous articlePoze color foarte rare din Africa de Nord
Next articleSamsung înregistrează profituri uriașe pe măsură ce criza Galaxy Note 7 se stinge
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here