Home Economic Samsung înregistrează profituri uriașe pe măsură ce criza Galaxy Note 7 se...

Samsung înregistrează profituri uriașe pe măsură ce criza Galaxy Note 7 se stinge

1088
0
Samsung

Samsung a renăscut din propria cenușă. Sau mai bine zis din cenușa rămasă de la Galaxy Note 7. Gigantul sud coreean a raportat un profit pentru Q4 din 2016 de 7.9 miliarde de dolari, cu 50% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut și cel mai mare profit înregistrat în ultimii 3 ani. Aceste profituri scot în evidență abilitatea Samsung de a transforma o pierdere de 5 miliarde de dolari într-un profit extraordinar. Chiar dacă divizia mobilă Samsung a fost aproape pe roșu din cauza lui Note 7 în Q3, a înregistrat o creștere de 12% din pricina telefoanelor precum Galaxy S7 care s-au vândut foarte bine. Luni, compania a făcut un pas important în încercarea de a se îndepărta de dezastrul rușinos și a anunțat concluziile investigației interne asupra motivului pentru care Note 7 a luat foc. Au dat vina pur și simplu pe bateriile venite de la doi parteneri.

Samsung este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume la ora actuală dar majoritatea profitului companiei a venit acum din vânzarea de componente pentru telefoane mobile, componente precum procesoare, display-uri sau semiconductoare. Competitori precum Oppo, LG sau Dell folosesc frecvent componente Samsung atât în telefoane mobile cât și în televizoare sau laptopuri. Compania sud coreeană produce componente chiar și pentru dispozitive Apple.

Oricum, în următoarele luni Samsung o să lanseze următorul său flagship, Galaxy S8, un test cheie pentru încrederea consumatorilor în brandul Samsung. În timp ce fanii speculează asupra designului telefonului, ceea ce va avea în interior va fi ceea ce va conta cel mai mult. Qualcomm, cel mai vestit producător de cipuri din SUA a semnat un parteneriat cu Samsung  pentru dezvoltarea procesoarelor, în special pentru Snapdragon 835. Acest cip va fi prezent în dispozitivul Galaxy S8 și în telefoanele rivale din 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here