Home Lifestyle Cele mai frumoase 5 tunele din lume

Cele mai frumoase 5 tunele din lume

1285
0
tunele

Cel mai lung tunel din lume, cel de sub Alpii elvețieni (57 km) a intrat a fost terminat în sfârșit. Tunelul Gotthard Base supranumită „construcția secolului 21 pentru Elveția” a fost pus la punct în 17 ani și a costat 12 miliarde de dolari. Sâmbătă a fost inaugurat drept complet funcțional. Cu această ocazie, să trecem în revistă cele mai frumoase 5 tuneluri din lume.

Cele mai frumoase 5 tunele din lume

  1. Tunelul Gotthard Base – ajunge la o adâncime de 2300 metri și va scuti o oră din călătoria între Zurich și Milan. Are 57 de kilometri lungime și este încadrat de orașele Erstfeld și Bodio la cele două capete. Trenurile ating o viteză de 250 de kilometri pe oră în acest tunel. 3200 km de cabluri electrice au fost folosite în construcția acestui tunel.
  2. Eurotunelul – unește Marea Britanie de Europa (are intrări și ieșiri Folkestone, Kent, și Pas-de-Calais) și este cel mai mare tunel scufundat din lume, însumând 37.9 kilometri. Cu toate că atât Franța cât și Anglia au contribuit în mod egal la costuri, partea de tunel din Anglia este mai mare.
  3. Tunelul Laerdal – se află în vestul Norvegiei și este cel mai lung tunel pentru mașini din lume. A costat de asemenea 153 de milioane de dolari, câte 6250 de dolari pe metru. Are așadar 24.5 kilometri lungime și unele secțiuni din acest tunel sunt folosite pentru nunți.
  4. Tunelul Aqua-Line – acest tunel se află în Tokyo, Japonia și poate fi confundat destul de simplu cu un pod. Acesta conectează orașele Kawasaki și Kisarazu iar după ce a fost inaugurat, a redus călătoria între cele două orașe la doar 15 minute în loc de 90. Are 14 km în total și a fost construit peste Tokyo Bay Aqua Line, un fel de insulă care deține și un Mall.
  5. Tunelul Eisenhower – este situat în Colorado, SUA, și este tunelul aflat la cea mai mare înălțime din lume, respectiv 3401 metri de la nivelul mării. Are o lungime de 2.7 kilometri și înainte să fie inaugurat în 1972, un bărbat beat a fost arestat după ce a intrat cu mașina în tunel, dorind să fie primul care trece. Acuzațiile au fost eliminate pentru că tunelul nu era semnalizat corespunzător.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here