Home Lifestyle Detaliile ascunse din cele mai renumite tablouri

Detaliile ascunse din cele mai renumite tablouri

1029
0
Detaliile ascunse

E simplu să recunoști cele mai celebre tablouri din lume, sunt atât de frumoase, practic geniale. Dar dacă ți-aș spune că acestea au mesaje ascunse? Dacă ți-aș spune că multe pot să conțină niște povești absolut incredibile? Ei bine, încă din cele mai vechi timpuri, artiștii au folosit tehnici ale simbolismului pentru a încărca mesaje secrete în operele de artă. Vom vedea în cele ce urmează câteva tablouri celebre și vom scoate în evidență mesajele ascunse în interiorul lor.

The Scream (Țipătul) este opera lui Edvard Munch și a fost pictată în anul 1893. Punctul focal al tabloului este evident un personaj care țipă dar vedeți siluetele oarecum umbrite din spatele lui? Potrivit lui Munch, acestea reprezintă 2 prieteni care se plimbă fără personajul principal care se oprește din plimbare și țipă după ce-i zărește, plin de anxietate.

Oath of the Horatii (Oath din Horatii) a fost pictat în anul 1784 de către Jacques-Louis David și înfățișează 3 frați soldați romani care-și salută tatăl înainte să purceadă către luptă împotriva rivalilor din Alba Longa. În umbra lor, mama lor se ghemuiește peste nepoți.

The Battle for San Romano (Bătălia de la San Romano) datează din anul 1440. Practic a fost începută în 1438 dar terminată în 1440 de către Paolo Uccello. La primă vedere, acest celebru tablou din secolul 15 pare foarte realist, asta până când te uiți un pic mai atent la cai. Acești cai au niște poziții total nefirești. De ce? Pentru că până în secolul 19 oamenii nu erau foarte atenți la mișcarea cailor.

Arnolfini Portrait este capodopera lui Jan van Eyck și a fost pictată în anul 1434. Scrierile latine de deasupra de oglindă nu sunt o expresie antică. Este o frază care tradusă înseamnă Jan van Eyck a fost aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here