Home International În Japonia, o groapă uriașă se poate repara în câteva zile

În Japonia, o groapă uriașă se poate repara în câteva zile

977
0

Această groapă teribilă apărută din senin în mijlocul unei străzi din Țara Soarelui Răsare, a dispărut la fel de rapid cum a apărut. Pățania a avut loc în orașul Fukuoka și a fost vorba despre un canal de scurgere care s-a prăbușit pur și simplu, scoțând astfel la iveală capacitatea inginerească a japonezilor.

După ce groapa a apărut pe data de 8 noiembrie, constructorii au muncit non stop pentru a remedia craterul de 30 de metri diametru, 15 metri adâncime. Lucrarea a fost una destul de complicată din cauza apei care se scurgea din țevile de canalizare.

În mai puțin de 48 de ore au fost puse la punct utilitățile: electricitate, apă, canal și gaze, alături de liniile de telecomunicații care spre deosebire de România, sunt băgate tot în pământ. De asemenea, a fost turnat asfalt nou. După acest incident, cel mai important este faptul că nu au existat oameni răniți sau decedați.japan

Groapa a apărut din senin săptămâna trecută în cartierul Hakata din zona business a orașului Fukuoka, înghițind practic o bună parte din șosea. Se pare că această problemă a apărut din cauza vibrațiilor, imediat lângă această groapă se lucra la o nouă stație de metrou, potrivit oficialilor orașului. Ruta la care se lucra avea să lege centrul orașului de acest cartier, pe o distanță de 1.4 kilometri.

Groapa uriașă a apărut  după ce alte două gropi micuțe au apărut la suprafață, la 300 de metri de stația JR Hakata, unul dintre cele mai importante huburi de transport din oraș.

Primarul din Fukuoka, Soichiro Takashima spune că acea zonă afectată de groapa uriașă a fost întărită cu un factor de 30 din cauza umpluturii cu nisip și ciment. Se crede că și compoziția solului, preponderent nisipos  a dus la prăbușirea șoselei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here