Home WarPress În ofensiva din Mosul, coaliția US nimicește ISIS

În ofensiva din Mosul, coaliția US nimicește ISIS

1185
0
Mosul

Coaliția US a distrus ISIS de când a început ofensiva de eliberare a orașului Mosul, de luna trecută mai exact. Luptele grele de la sol au fost mai mult decât evidente. Martorii spun că forțele de securitate irakiene și ISIS s-au ciocnit ore bune  în lupta pentru controlul cartierelor din estul orașului. Ambele părți au folosit tot armamentul din dotare, de la arme de asalt la mortiere.

Pe măsură ce forțele irakiene s-au instalat în oraș, ISIS a tăiat anumite căi de acces folosind explozibili. Au dărâmat pur și simplu clădiri peste anumite drumuri astfel încât soldații irakieni să nu poată pătrunde. În partea de est a cartierului Salam, locuitorii au raportat 5 civili uciși de mortierele ISIS. Oficialii irakieni afirmă că în acest moment, lupta în cartierul Salam este în toi.

În unele locuri, potrivit spuselor localnicilor, unii simpatizanți ISIS au început să-și vândă casele, mașinile și alte proprietăți ca să-și finanțeze escapada. Cu toate acestea, simpatizanții au întâlnit opoziția celorlalți locuitori care descurajează pe cei interesați să cumpere bunuri de la simpatizanții ISIS. Oricum numărul simpatizanților ISIS din Mosul scade pe zi ce trece, pe măsură ce armata înaintează. De asemenea, unii cetățeni spun că se tem, întrucât armata irakiană înaintează lent.

Înaintarea este una destul de lentă pentru că ISIS a fortificat anumite poziții și s-a regrupat după ce forțele irakiene au început să avanseze în oraș. În ultimele 4 săptămâni, forțele coaliției au folosit 4000 de bombe, obuze de artilerie și rachete. Aceștia de asemenea au ucis sute de militanți ISIS în această luptă pentru eliberarea orașului Mosul. Aproape 60 de vehicule capcană și 80 de tuneluri au fost distruse de asemenea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here