Home International Un avion de vânătoare F-22 Raptor a fost invadat de albine

Un avion de vânătoare F-22 Raptor a fost invadat de albine

887
0
albine

F-22 Raptor este un avion al forțelor aeriene americane considerat cel mai avansat din lume la ora actuală. Valorează 143 de milioane de dolari, este invizibil pe radarele moderne și poate depăși cu ușurință viteza sunetului. Ei bine, se pare că unul dintre aceste avioane a devenit gaza perfectă pentru un roi de albine.

Pe 11 iunie, un asemenea avion F-22 a fost împiedicat să zboare după ce membri echipajului au observat că pe suprafața avionului s-au pripășit peste 20.000 de albine. În acel moment, avionul era în Virginia, la baza aeriană Langley-Eustis.

„Am fost surprins, la fel ca toți ceilalți. Ziceai că e un nor format din mii de albine” spune Sergent Jeffrey Baskin, șeful echipei de întreținere numărul 192 . În loc să încerce să alunge albinele de pe avion, membri echipajului au realizat că le-ar putea omorî, așa că au contactat un fost ofițer din aviația americană la pensie care se ocupă cu creșterea albinelor, pe nume Andy Westrich. Când a ajuns la fața locului, Andy a declarat de asemenea că este cel mai mare roi de albine sălbatice pe care l-a văzut vreodată. Acesta a folosit un furtun cu vacuum ca să absoarbă albinele de pe avion fără să le rănească și le-a depozitat în niște găleți speciale, să le poată elibera apoi. albine 2

înainte să le elibereze, Andy a dus albinele la el acasă și le-a cântărit. Roiul avea nici mai mult nici mai puțin de 3.6 kilograme.

Cum au ajuns cele 20.000 de albine cocoțate pe avion? Ei bine, cel mai probabil acestea provin dintr-un roi mult mai mare din jurul bazei aeriene. Roiurile de albine sălbatice cresc constant și devin suprapopulate. Primăvara, albinele aleg o nouă matcă și caută o  nouă locație în care să mute jumătate din roi. Cel mai probabil regina a ajuns pe acel F-22 Raptor și evident, a fost urmată de restul albinelor din roi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here