Home International Elefantul luat de inundațiile din Bangladesh a supraviețuit

Elefantul luat de inundațiile din Bangladesh a supraviețuit

843
0
elefantul

Se spune că elefanții nu uită niciodată iar cel care a fost dus de ape tocmai până în Bangladesh nu cred că va avea probleme să-și amintească peripețiile, nu? Femela de 4 tone a fost separată de turmă de inundațiile din nord-estul Indiei la finalul lunii iunie. A călătorit aproape 1000 de kilometri și a traversat învolburatul râu Brahmaputra.  A fost separată de turmă pentru prima dată în Assam și a stat ca un vrednic naufragiat timp de câteva săptămâni  într-o zonă inundată, fiind la un pas să se înece joi în timpul unei operațiuni de salvare organizată de autorități.

Dar vineri- de ziua internațională a elefantului – bestia călătoare a pus în sfârșit piciorul pe pământ uscat.  Bikash Brahma responsabil cu pădurile în India, a trimis o echipă de 3 persoane să ajute localnicii  din districtul Jamalpur, Bangladesh să scoată animalul din ape. elefant iaz 2

Joi, elefantul a fost tranchilizat dar s-a speriat și a fugit într-un lac unde a căzut inconștient. Sătenii au sărit în apă și au ajutat la scoaterea elefantului cu frânghii și lanțuri astfel încât acesta să nu se înece.

„Elefantul este ok” spune Brahma, adăugând faptul că va fi transportat într-un parc safari vineri sau sâmbătă.

Nu cred că este de mirare amploarea acestei operațiuni, animalele în India sunt foarte respectate și îngrijite. Potrivit organizației caritabile Eleaid, în sălbăticie în acele zone se află aproximativ 196 de elefanți iar numărul lor este în continuă scădere din cauza defrișărilor și prăbușirii ecosistemelor.

În acea zonă din India, în captivitate se află momentan doar 100 de elefanți. În total, în întreaga Indie, se estimează că ar exista undeva la 24.000 de elefanți sălbatici și 3500 în captivitate.

Previous articleUn avion de vânătoare F-22 Raptor a fost invadat de albine
Next articlePetrecem pentru Manbij – ISIS pierde controlul asupra acestui oraș cheie
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here