Home International Cum arată adevărata față a Hong Kong?

Cum arată adevărata față a Hong Kong?

1138
0

Hong Kong-ul are de multă vreme reputația unui oraș foarte fotogenic, însă de multe ori în spate neoanelor foarte luminoase și a clădirilor foarte impresionante și moderne zace un alt adevăr. Un adevăr al sărăciei și al unui lux doar aparent.

Printre zgârie-norii amețitori, foarte mulți fotografi și-au instalat trepiedul și s-au pus pe pozat. Această colonie englezească este cel mai fotografiat oraș din lume și printre lucruri frumoase ies la iveală și adevărurile triste despre care vă povesteam.

A avut loc o expoziție recentă la Hong Kong la care au participat 15 fotografi. Aceștia au scos la iveală lucruri destul de intime legate de viața oamenilor în Hong Kong care pentru unii pot să pară destul de șocante, lucruri despre care vom discuta și noi în cele ce urmează…

Fotografia lui Benny Lam – casa „cutie de pantofi”

Este de departe una dintre cele mai interesante fotografii de la expoziție, reprezintă oameni înghesuiți într-o casă de dimensiunea unui dulap, cu lucruri stivuite până la tavan și paturi suprapuse.

„Dacă ai putea simți mirosul și căldura dintr-o asemenea încăpere, ai putea să juri că ești în iad. Când am făcut această fotografie, înăuntru erau peste 30 de grade Celsius și NU AU FERESTRE, abia puteai respira ” spune Benny Lam.cutie de pantofi

Fotografia lui Michael Wolf – „arhitectura densității”

Michael Wolf este un fotograf german și a reușit să surprindă asemenea lui Benny, una dintre cele mai impresionante fotografii de la expoziție. Cam aceasta este viața celor săraci în Hong Kong, osândiți la spații mici, apartamente de 10 metri pătrați, construite asemenea unui stup de albine, o foarte mare densitate a populației în Hong Kong.
densitatea populației

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here