Home Problema Imigranților Cele mai bogate 6 state din lume adăpostesc doar 9% din totalul...

Cele mai bogate 6 state din lume adăpostesc doar 9% din totalul refugiaților

1246
0
refugiati

Cele mai bogate 6 state din lume adăpostesc doar 9% din totalul refugiaților la nivel mondial, potrivit unui comunicat Oxfam. În timp ce Statele Unite, China, Japonia, Germania, Franța și Marea Britanie alcătuiesc împreună mai mult de jumătate din economia mondială, anul trecut erau case pentru doar 2.1 milioane de refugiați și azilanți. Asta înseamnă 8.88% din totalul la nivel mondial.

Dintre acești 8.88%, cei mai mulți dintre refugiați sunt în Germania, undeva la 700.000 în timp ce restul de 1.4 milioane sunt împărțiți între celelalte 5. La polul opus, țările care găzduiesc restul refugiaților sunt Iordania, Turcia, Pakistan, Lebanon, Africa de Sud și Palestina. Asta înseamnă undeva la 12.1 milioane de refugiați.

Potrivit Națiunilor Unite, în acest moment ne confruntăm cu cel mai mare număr de oameni relocați, chiar mai mare de după cel de-al  Doilea Război Mondial. Peste 65 de milioane de persoane – 1 din 113 oameni la nivel mondial – au fost forțați de împrejurări să-și părăsească locuințele. Cei care au ales să plece din cauza violențelor  și a conflictelor armate au crescut cu 5.8 milioane față de 2015.

Potrivit Oxfam, înțelegerea dintre UE și Turcia conform căreia mii de refugiați au fost blocați ar putea crea un precedent periculos. Dacă tabăra de refugiați de la Dadaab va fi închisă iar europenii vor putea refuza sirienii și kenienii, vor putea de asemenea refuza și somalezii.

Previous articleCele mai frumoase 17 locuri din Hong Kong
Next articleCum arată adevărata față a Hong Kong?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here