Home Lifestyle De ce Dubrovnik este cel mai vizitat oraș din Croația

De ce Dubrovnik este cel mai vizitat oraș din Croația

1365
0
Dubrovnik
Aici s-a filmat Game of Thrones

Pentru cei care-și permit rivierele franceze sau italiene, nu ezită nici o secundă să petreacă concedii de câte 7-14 zile în acele regiuni. E de înțeles.. Soare, mare, nisip și stil, mult stil… Dar oare sunt singurele destinații de genul din regiune? Haideți să aruncăm o privire asupra rivierei Dubrovnik din Croația, un mic colț de rai lăsat în umbră din cauza… nu știu din ce cauză.

Dubrovnik este orașul în care există cel puțin 260 de zile însorite pe an, numărate. Tot aici sunt cele mai interesante coaste de la Mediterană și an de an numărul celor care aleg Croația drept destinație de concediu crește tot mai mult. Dubrovnik înseamnă peste 20 de kilometri de rivieră, pe parcursul cărora întâlniți munți și văi, alături de o mare mai albastră ca nicăieri.

Alături de vechiul oraș Dubrovnik, unul dintre cele mai fotografiate orașe medievale din lume, regiunea oferă un combo destul de interesant datorită plajelor desprinse parcă dintr-un mic colț de rai. Dacă nu ai fost niciodată în Croația, iată 5 motive să dai o fugă la Dubrovnik.

5 motive să vizitezi Dubrovnik

 1. Orașul medieval Dubrovnik – este cel mai bine conservat oraș medieval din Europa. Zidurile sale care datează din secolul al 14-lea sunt înalte de 22 de metri.

  1
  Orașul medieval Dubrovnik
 2. Telecabina Mount Srd – oferă cea mai bună priveliște de pe riviera Dubrovnik. Se ridică la 412 metri deasupra orașului și astfel munții Montenegro sunt numai buni de fotografiat.

  Telecabina Mount Srd
  Telecabina Mount Srd
 3. Aici s-a filmat Game of Thrones – orașul zidit Dubrovnik a fost folosit la greu pentru cei care au filmat celebrul serial.

  Aici s-a filmat Game of Thrones
  Aici s-a filmat Game of Thrones
 4. Vinurile. Deși mulți nu știu, Croația are o tradiție extraordinară în ceea ce privește vinurile. Aici se produce vin încă de pe vremea faraonilor egipteni (2200 îHR).

  Podgorii
  Podgorii
 5. Sunt foarte multe insule. Pasionații de insule cu siguranță se vor simți extraordinar plimbându-se pe insulele croate. Lokrum este una dintre cele mai căutate insule de către turiști. Aici există un lac cu apă foarte sărată și o mănăstire ce datează din secolul 12.Insula Lokrum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here