Home WarPress Rusia acuzata ca bombardat civili in Syria

Rusia acuzata ca bombardat civili in Syria

827
0
rusia

Inevitabilul se produce, presiune din ce in ce mai mare in legatura cu raidurile rusesti prin Syria. S-a intamplat ceea ce era de asteptat, Rusia nu a reusit sa comunice cu restul comunitatilor implicate in raidurile din Syria in legatura cu grupurile ce trebuiesc atacate. Secretarul de Stat SUA John Kerry a spus sambata faptul ca atacurile rusesti in Syria au fost in cea mai mare parte indreptate catre trupe grupari aliate si ca e crucial ca aceasta tara sa inceteze sa mai atace pe cei care sunt de aceeasi parte a baricadei.

Grupul International de suport in Syria, grup din care face parte si Rusia, a cazut de acord sa contribuie la o mai buna comunicare pentru a evita alte episoade de acest gen.

Marile puteri ale lumii au convenit saptamana aceasta asupra incetarii ostilitatilor in Syria. De asemenea, vor incepe imediat livrarile de ajutoare. Totusi, Kerry a spus ca mai e cale lunga pana cand pacea se va asterne in aceasta tara. Razboiul civil din Syria dureaza deja de 5 ani, punand la pamant orase intregi, omorand aproape jumatate de milion de oameni, trimitand refugiati in Europa.

Rusia neaga atacurile aeriene gresite

Sambata, Rusia a negat ca ar fi bombardat civili in Syria, afirmand ca s-a protejat doar impotriva militantilor. “Nu exista dovezi ca bombardamentele noastre s-ar fi indreptat inspre civili desi toata lumea pare sa ne acuze de acest lucru” spune Primul Ministru rus Dmitry Medvedev intr-o conferinta. Acesta apara interventiile militare rusesti in Syria spunand ca acestea protejeaza interesele nationale.

Comentariile lui Dmitry Medvedev au aparut dupa ce Manuel Valls a avertizat Moscova ca seamana razboi in Syria in loc sa se ocupe de lucrurile cu adevarat importante precum instaurarea pacii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here