Home International Lamu – insula in care masinile sunt interzise

Lamu – insula in care masinile sunt interzise

768
0
lamu

Mergand pe jos prin centrul insulei Lamu, cu greu vei reusi sa gasesti un taxi. De fapt, masinile sunt interzise pentru publicul general. Insula Est Africana este locul in care se gasesc cele mai batrane orase Swahili din lume, inca locuite. Swahili reprezinta un grup etnic din Africa de Est care traieste pe aceste meleaguri de mai bine de 700 de ani, se bazeaza pe magari pentru transport si  pe barci pentru a calatori in arhipelag.

Acum este un heritaj UNESCO iar in trecut, Lamu a fost unul dintre cele mai importante centre economice din Africa de Est. Acest lucru se observa prin influentele arhitecturale arabe, indiene, persane si europene.

Una dintre cele mai importante atractii ale insulei este Takwa, un oras care a inflorit in secolele 15 si 16, abandonat cu timpul. Descendentii celor care au trait candva in acest oras se intorc din cand in cand pe aceste meleaguri invocand “nabil” – rugaciune catre zeitate…

Diversitatea culturala este impresionanta, Lamu intra intr-o noua faza a existentei sale. Insula este acum o importanta atractie turistica pentru turistii care calatoresc catre Africa de Est, cu zbor direct de la Nairobi.

Piatra de coral este activitatea principala in zona in ceea ce priveste comertul, transportata de asemenea cu autorul acelorasi magari printre strazile inguste ale insulei, pe care si daca ar vrea, masinile nu ar putea circula. Piatra de coral este preferata in detrimentul cimentului pentru reuseste sa izoleze impotriva caldurii ceva mai bine.

Insula Lamu poate fi vizitata in orice perioada a anului, fiind aproape de Kenya va dati seama cam ce clima poate sa fie in zona. Cu siguranta este una dintre cele mai interesante destinatii din Africa de Est…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here