Home International Arest preventiv pentru soferul de tir roman care a produs accidentul mortal...

Arest preventiv pentru soferul de tir roman care a produs accidentul mortal din Franta de joia trecuta

794
0

Aceasta a fost decizia procurorilor francezi dupa primele audieri, de a aresta preventiv soferul de tir roman care a provocat un accident mortal la o statie de taxare de pe autostrada A8 de la Nisa. A fost acuzat de ucidere din culpa si dus in arest preventiv. Stirea a fost publicata in Le Figaro.

Incidentul in care o persoana a murit si alte 7 au fost ranite

Este vorba despre un autovehicul camion de tip platforma care transporta autoturisme, condus de un roman. Camionul avea defectiuni la sistemul de franare si nu a putu opri la o statie de taxare situata pe autostrada A8 de la marginea orasului francez Nisa. Astfel, 15 masini au fost facute praf de camionul romanului care transporta autoturisme.

Autovehiculul inmatriculat in Romania venea dinspre Italia si se indrepta catre Aix-en-Provence, un orasel situat in jurul Marseille. Din pacate, o persoana a murit si alte 7 au fost grav ranite in urma incidentului, din care 3 ranite foarte grav.

“Potrivit primelor elemente ale anchetei încredinţate Jandarmeriei, camionul părea complet lipsit de capacitatea de a-şi limita viteza”, a precizat procurorul francez. Şoferul, care a fost rănit uşor în accident, “nu putea să nu ştie, conform primelor constatări, că vehiculul său prezenta un risc puternic de pierdere a controlului într-o astfel de pantă, iar acesta este motivul inculpării sale”, a adăugat procurorul. (conform Mediafax)…

Partea interesanta este ca reprezentantul societatii comerciale pentru care romanul lucra nu a ajuns inca in Franta iar la bordul camionului au fost gasite acte care atesta faptul ca in luna mai a acestui an masina facuse ITP-ul si era conform acestora perfect functionala.

 


Accident péage St Isidore A 8 Nice de nice-matin
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here