Home International John Ashe acuzat ca a luat spaga de 1.3 milioane de euro

John Ashe acuzat ca a luat spaga de 1.3 milioane de euro

879
0

John Ashe este fostul presedinte al Adunarii Generale ONU. Acesta este anchetat de americani pentru faptul ca ar fi luat 1.3 milioane de dolari spaga pentru a sustine niste proiecte imobiliare. Mai multi oameni de afaceri chinezi ar fi fost avantajati astfel de John Ashe desi aparent, conform anchetei, nici unul dintre acestia nu ar fi avut un beneficiu direct.

John Ashe are 61 de ani si a fost ambasadorul statului Antigua si Barbudala ONU. El a activat ca presedinte pentru cea de-a 68-a sesiuni a Adunarii Generale ONU in perioada septembrie 2013 – septembrie 2014. Dupa 10 ani cat a fost ambasador, acesta a fost inlocuit tot in 2014.

Cercetarile facute de procurorul federal din Manhattan Preet Bharara arata faptul ca John Ashe ar fi luat spaga de 1.3 milioane de euro intre anii 2011 – 2014 de la 5 persoane.

Purtatorul de cuvant al ONU, Stephane Dujarric a afirmat faptul ca nu este in tema de aceasta problema si marti a auzit pentru prima data de aceste acuzatii. De asemenea, a mai precizat ca nu a fost contactata pana in acest moment de procurorul de caz.

Un total de 6 persoane au fost implicate in acest caz, dintre care 4 deja arestate marti si urmeaza sa fie aduse in fata judecatorului federal.

Cum functiona schema

Grupul de 5 persoane se baza pe John Ashe pentru a facilita si a sprijini un proiect ce dorea sa fie un centru de conferinte sponsorizat de ONU in sudul Chinei. ONU are bugete de miliarde de dolari si destul de multe proiecte imobiliare in Antigua si Barbuda.

Astfel, John Ashe ar fi primit cateva sute de mii de dolari spaga in conturi si chinezii i-au construit un teren de baschet pe proprietatea sa. In schimbul beneficiilor, John Ashe ar fi prezentat ONU un proiect pentru o sala de conferinte la Macao, un proiect care insa nu a fost niciodata realizat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here