Home International Piesă de șah în valoare de 1 milion de dolari, găsită într-un...

Piesă de șah în valoare de 1 milion de dolari, găsită într-un sertar

659
0
șah

Când un dealer de antichități din Scoția a cumpărat o piesă de șah din fildeș cu 5 lire în 1964, habar nu avea că tocmai a intrat în posesia celei mai faimoase piese de șah din istorie.

Ținut într-un sertar timp de 55 de ani, Lewis Warder (așa se numește piesa) s-ar putea vinde acum cu 1 milion de lire. Piesele de șah Lweis Warder au fost găsite pe insula Lewis în 1931 dar circumstanțele descoperirii lor este un mister. 93 au fost găsite în total, toate din fildeș, dar din set lipseau un nebun și patru pioni. Teoria acestui set de piese de șah ar fi că acestea au fost sculptate în secolul 12 sau 13 în Trondheim, Suedia.

Dintre cele 93 de piese descoperite în 1931, 82 se află la British Museum din Londra iar 11 sunt la National Museum of Scotland. Noua descoperire a pionului de 3.5 inci  întruchipează un bătrân bărbos cu o sabie în mâna dreaptă și un scut în mâna stângă. Figurina va fi scoasă la licitație pe data de 2 iulie și va fi pentru prima dată când se va licita în istorie pentru o piesă Lweis Chessmen.

Previous articleS-a trezit cu crocodilul peste ea în casă (Florida, SUA)
Next articleCare sunt avantajele gardurilor electrice?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here