Home Diverse Care sunt avantajele gardurilor electrice?

Care sunt avantajele gardurilor electrice?

779
0

Un gard electric se bazeaza pe o bariera psihologica puternica, insotita de o bariera fizica slaba, care tine animalele salbatice sau animalele de ferma departe. Cei care inteleg si aplica principiile de baza ale gardurilor electrice atunci cand isi construiesc gardurile electrice vor profita de avantajele gardurilor electrice, in timp ce cei care nu aplica aceste principii nu vor reusi niciodata sa faca gardul sa functioneze eficient.

Nu este nimic nou in privinta utilizarii energiei electrice pentru controlul animalelor. De mai bine de saptezeci de ani, fermierii au folosit garduri electrice pentru a-si controla efectivul de animale in Europa si Noua Zeelanda, in timp ce in Africa a fost utilizat pentru a proteja terenurile arabile de deteriorarea faunei salbatice africane.

Progresele tehnologice in domeniul electronicii solide in anii ’70 au condus la dezvoltarea energizoarelor moderne cu impedanta interna de joasa tensiune, utilizate astazi. Acesti energizanti moderni sunt capabili sa propulseze multi kilometri de garduri electrice multiple. Gardul electric a devenit acum un instrument de gestionare cu adevarat eficient, care este folosit cu succes in intreaga lume pentru a controla toate speciile de animale salbatice.

Care sunt beneficiile gardurilor electrice?

Superfarmland iti explica, in continuare, care sunt beneficiile acestor garduri, care se comporta ca o bariera psihologica in fata comportamentului animalelor, fie ele mici sau mari.

  1. Cost scazut — Un gard electric poate executa aceeasi sarcina ca un gard conventional, folosind mult mai putin material. In functie de lungimea gardului, acest tip de gard se dovedeste, in general, a fi mai ieftin decat in cazul gardurilor standard.
  2. Usor de construit — Tensiunea inferioara a firului si, in general, constructia mai usoara fac ca aceasta sa fie mult mai rapida si mai usoara, in special in teren dificil. Nu sunt necesare abilitati speciale, ceea ce il face potrivit pentru DIY. Nu sunt necesare cunostinte de specialitate si nu este necesar un electrician. Atata timp cat sunt respectate cateva reguli simple, un gard eficient poate fi ridicat de catre proprietar.
  3. Durabilitate — Gardurile electrice nu sunt supuse aceleiasi presiuni fizice de la animale si, prin urmare, se poate astepta ca acestea sa aiba o durata foarte lunga de viata.
  4. Siguranta — Gardurile traditionale, cum ar fi sarma ghimpata sau gardurile de lemn, pot fi periculoase daca un cal sau un alt animal se incurca in gard. Vernita electrica consta in mod obisnuit dintr-un cablu electric, o franghie sau o banda, care nu va rupe picioarele unui animal cum ar fi sarma ghimpata. In plus, socul pe care un animal il va simti atunci cand atinge un gard electric va crea o bariera psihologica. Aceasta bariera psihologica trateaza animalul pentru a evita gardul, reducand orice sansa ca animalul sa fie ranit de gard.
  5. Flexibilitate — in timp ce gardurile traditionale, odata instalate, nu pot fi usor deplasate, gardurile electrice sunt mult mai flexibile. Prinderea electrica poate fi mutata cu usurinta si este o alegere practica pentru garduri permanente, semi-permanente sau portabile.
  6. Eficacitate — Majoritatea animalelor sunt destul de puternice pentru a scapa de barierele fizice. Un dezavantaj psihologic, ca gardul electric, imbunatateste eficacitatea barierelor existente.

Desi decizia de a folosi aparate pentru garduri electrice iti revine numai tie, asigura-te ca atunci cand instalezi un astfel de aparat ca ai cantarit avantajele si dezavantajele optiunii de imprejmuire electrica versus gardurile traditionale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here