Home International WWF anunță descoperirea a 157 specii noi în Asia de Sud-Est

WWF anunță descoperirea a 157 specii noi în Asia de Sud-Est

706
0
WWF

Un liliac ce seamănă cu Lance Bass de la NSYNC, un gibon pe nume Luke Skywalker și o broască ce pare să vină din „Middle Earth” sunt printre cele 157 de noi specii de animale și plante descoperite în regiunea Greater Mekong anul trecut, potrivit unui raport al WWF.

Este vorba despre 3 mamifere, 23 de pești, 26 de reptile, 91 de specii de plante din Cambodgia, Laos, Myanmar, Thailanda și Vietnam. Multe dintre acestea au fost descoperite pe un teren considerat inaccesibil, prin munți sau zone de junglă foarte deasă, râuri izolate sau pajiști foarte întinse.

Din păcate, cercetătorii sunt de părere că multe specii nedescoperite vor pieri din cauza defrișărilor, a schimbărilor climatice  sau a braconajului. „Există mult mai multe specii acolo care așteaptă să fie descoperite și din păcate multe vor ajunge la extincție înainte  ca noi să le găsim” spune Stuart Chapman, director regional pentru conservare al WWF Asia-Pacific.

Majoritatea celor descoperite sunt și ele în prag de extincție din cauza condițiilor climatice care nu mai corespund cu ecosistemele din care acestea fac parte. În ceea ce privește mamiferele, gibonul Skywalker Hoolock a fost semnalat la jumătatea anului trecut  și a fost numit după personajul din Star Wars.

Deși a fost descoperit așa de recent, acesta se află pe locul 25 în topul mamiferelor aflate pe cale de dispariție, având o șansă de supraviețuire destul de mică. În timp ce Laos și Myanmar au încercat să pună capăt braconajului și traficului ilegal de animale sălbatice înăsprind pedepsele pentru cei prinși asupra faptei, închizând magazine sau piețe întregi, aceste activități încă nu au dispărut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here