Home International Companiile chineze amenință cu penalități angajații care folosesc produse Apple

Companiile chineze amenință cu penalități angajații care folosesc produse Apple

641
0
Apple

Reținerea unui executiv de înaltă clasă al Huawei a stârnit revoltă în cadrul altor companii chinezești, care au ajuns să-și amenințe avantajații cu penalități dacă vor fi prinși că folosesc produse Apple și nu numai, produse de origine americană mai bine zis.

Câteva organizații de pe teritoriul Chinei au emis notificări prin care anunțau angajații că este momentul să-și arate suportul pentru Huawei  și că cei care vor fi prinși folosind produse Apple vor fi pedepsiți într-un fel sau altul.

„SUA vrea să stopeze dezvoltarea Chinei. Cred că noi, poporul chinez, trebuie să fim uniți  și să ne arătăm suportul pentru produsele naționale” spune Camera de Comerț Nanchong din Shanghai. Această nouă criză a apărut imediat după ce vestea că  Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei și fiica fondatorului a fost reținută în Vancouver pe data de 1 decembrie.

Aceasta va fi extrădată în SUA, fapt ce a stârnit furia presei din China. „Să tratezi un cetățean chinez ca pe un criminal, să-i îngrădești drepturile fundamentale și să-i dezonorezi demnitatea, așa este la modă în țările care se consideră civilizate?” se scrie în ziarul Daily al Partidului Comunist Chinez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here