Home International Cel puțin 133 de morți în alunecările de teren din Bangladesh

Cel puțin 133 de morți în alunecările de teren din Bangladesh

666
0
Bangladesh

Ploile tot mai abundente din cursul nopții a declanșat o serie de alunecări de teren marți, în sud estul Bangladeshului, alunecări de teren în care și-au pierdut viața peste 133 de persoane până în acest moment. Cele mai numeroase morți, 98, au fost raportate în districtul Rangamati, o regiune destul de deluroasă. Aici, cadavrele au fost scoase de sub nămol în cursul zilei. Alți 29 de morți au fost înregistrați în orașul port Chittagong și 6 morți au fost de asemenea descoperiți în apropierea districtului Bandarban potrivit lui Reaz Ahmed, director general al Departamentului de Urgență. Operațiunile de salvare au fost și sunt în continuare conduse de trupele armate din Bangladesh.

Din păcate, printre victime se numără și doi ofițeri din armată, alături de alți doi soldați care au fost prinși sub nămol în timp ce participau la operațiunile de salvare. O declarației a apărut în presă conform căreia, maiorul Mohammad Fazlul Haque, căpitanul Tanvir Salam Shanta, caporalul Mohammad Azizul Haque și soldatul  Md Shahin Alam au fost uciși în timpul operațiunilor de salvare, în timp ce alți zeci de soldați au fost răniți. Ploile și-au mărit intensitatea luni dimineață în golful Bengal și inundațiile și-au făcut apariția pe străzile orașelor, lăsând sute de persoane nămolite. În jur de 1000 de locuințe au fost grav avariate în districtul Rangamati, afectând sute de persoane. Multe dintre aceste case au fost învăluite aproape complet de apă în timpul nopții iar echipele de salvare s-au temut din cauza faptului că oamenii riscau să moară înecați în somn.

77 de persoane rănite au fost duse la spital și internate în districtul Rangamati. Din păcate, liniile de curent au fost puse la pământ și astfel multe drumuri au fost blocate, fiind uneori imposibilă intervenția echipelor de salvare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here