Home International O nouă metodă de depistare a urinei din piscină

O nouă metodă de depistare a urinei din piscină

2850
0

Unul dintre cele mai memorabile momente de la Jocurile Olimpice 2016 a fost zărirea unei ape verzi în bazinul olimpic, apă verde cauzată de adăugare unei chimicale numită peroxid de hidrogen. La scurt timp, piscina a fost golită și apoi reumplută. Calitatea apei este o problemă de interes public în majoritatea piscinelor și chiar dacă apa nu se va face verde, urina poate să facă rău celor care înoată în ele. Din păcate, urina este foarte greu de detectat în apele în care se adaugă clor. Așadar, cum se poate măsura nivelul de urină din aceste ape? Ei bine, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au venit cu o oarecare soluție. Folosind un îndulcitor artificial, aceștia au descoperit că în toate dintre cele 31 de piscine publice sau căzi de baie testate conțineau urină. Deși sterilă, urina reacționează cu dezinfectanții din piscină dezvoltând produse chimice destul de periculoase ce pot afecta ochii.

Așadar, cu ajutorul substanței Ace K, un îndulcitor artificial, se poate determina dacă într-o piscină există sau nu urină. Acest îndulcitor este digerat dar ajunge în urină fără să fie modificat, așadar, poate fi detectat în apă fără nici un fel de problemă. Xing-Fang Li, profesor la Universitatea Alberta a testat peste 250 de mostre luate din 31 de piscine din orașele canadiene și le-a comparat cu apa de la robinet. Concentrația de îndulcitor Ace K din piscine era de 7110 nanograme pe litru, de 570 de ori mai mult decât apa prezentă la robinet. Lindsay Blackstock, co-autoare a acestui studiu spune că rezultatele nu se aplică tuturor piscinelor publice pentru că acest rezultat depinde de mai mulți factori. Canada nu este singura țară care se gândește la această problemă, în 2010, Centrul de Prevenție și Control al SUA a constatat faptul că 1 din 10 piscine nu are suficient clor astfel încât să se ridice la standardele esențiale de siguranță.

Previous articlePlus de sanatate in 2 cuvinte: ceaiul rooibos
Next articleUltima fotografie a unui soldat american căzut la datorie
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here