Home International Moment istoric, senator australian alăptează în Parlament

Moment istoric, senator australian alăptează în Parlament

653
0
alăptează

Un copil în vârstă de 2 luni a făcut istorie în Parlamentul din Australia devenind primul copil alăptat din această clădire. Fetița, pe nume Alia Joy , aparține senatorului de Queensland, Larissa Waters. Waters, co-deputat din parte Partidului Ecologist din Australia s-a întors din concediul de maternitate marți, cu cea de-a doua fiică în cărucior. Când lui Alia Joy i-a venit foame, aceasta a alăptat-o.

„Sunt mândră de faptul că fiica mea Alia este primul copil alăptat în Parlament. Avem nevoie de mai multe femei aici” spune Waters.

Parlamentul australian a schimbat regula anul trecut, permițând femeilor să alăpteze în interior. Înainte, copiii erau interziși în incintă. Ei bine, mamele au supus la vot schimbarea acestei legi. Waters, care a influențat capital această lege, a spus în noiembrie „Dacă vrem mai multe femei tinere în Parlament, trebuie să adoptăm niște reguli care să susțină ideea de familie și care să ajute tinerele mame să aibă un echilibru între job și îndatoririle materne”.

De ziua internațională a femeii. În timp ce Waters era în concediul de maternitate, senatorul a anunțat nașterea fiicei sale.

Alia nu este însă primul copil hrănit în timpul proceselor politice. În 2016, un politician din Islanda a alăptat copilul de o lună în timp ce susținea un discurs în Parlament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here