Home Lifestyle Ce cumpără oamenii foarte bogați?

Ce cumpără oamenii foarte bogați?

1033
0
oamenii foarte bogați

Oamenii foarte bogați cumpără mașini, mașini foarte scumpe. Un nou raport din partea firmei de consultanță Bain & Company arată faptul că mașinile de lux sunt în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind creșterea din sectorul artelor, hotelurilor și vinurilor. Bain spune că vânzările pe piața internațională de lux vor ajunge la 1.1 trilioane de euro  anul acesta, 40% din această piață fiind acaparată de industria auto de lux.

Marea majoritate a celor care cumpără o mașină de lux se îndreaptă către mărci precum BMW, Mercedes, sau Audi. Cea mai mare creștere a acestui sector are loc în tabăra Rolls Royce, Ferrari și Lamborghini, mai precis chiar la vârful clasamentului mărcilor de top.

Dar cine cumpără aceste mașini? Ei bine, cei mai mulți clienți vin din Rusia, Indonezia și China. Majoritatea mașinilor cumpărate rămân în Europa și sunt folosite când cei din Asia vin să petreacă timp în cea de-a doua casă. Cât despre Rusia, chiar dacă țara se află în recesiune de aproape 2 ani de zile, cei care sunt foarte bogați își permit să cheltuie bani pe mașini. Rubla slăbită a condus de multe ori la aceste achiziții.

Dar chiar dacă mașinile de lux par să se vândă ca pâinea caldă, se pare că vânzările de avioane este în scădere. Raportul Bain scoate la iveală faptul că vânzările de avioane au scăzut cu 5% anul acesta față de anul trecut, ajungând la o cifră de 18 miliarde de dolari. Ne referim la avioanele particulare bineînțeles, nu la cele de linie. Între timp. Industria iahturilor de lux pare să stagneze, nu se prezice nici o creștere anul acesta. Per total, bunurile și serviciile de lux sunt în creștere cu 4% anul acesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here