Home International Amsterdam interzice construcția de noi hoteluri din cauza turismului

Amsterdam interzice construcția de noi hoteluri din cauza turismului

72
0

În Amsterdam, Olanda, nu se vor mai putea construi hoteluri noi din cauza faptului că orașul deja nu mai face față turiștilor. Guvernul local a luat această decizie pe data de 17 aprilie 2024.

„Vrem să menținem acest oraș într-o formă optimă atât pentru rezidenți cât și pentru vizitatori. Asta înseamnă că nu mai facem față turismului și nu mai putem permite construcția de noi hoteluri. De asemenea, hotelurile actuale vor fi limitate la 20 de milioane de nopți / an” se arată într-un comunicat de presă emis de Primărie.

Singura modalitate de a ridica un nou hotel în Amsterdam este în cazul în care se închide altul, cu condiția ca numărul de camere să nu difere și bineînțeles, noul hotel să fie mult mai sustenabil din punct de vedere ecologic. Legea nu se aplică și hotelurilor care au primit deja autorizația de construcție. Amsterdam încearcă de ceva timp deja să limiteze numărul turiștilor, care în ziua de azi a ajuns la câteva milioane pe an.

Această măsură este ultima dintr-o serie întreagă luate în capitala olandeză cu scopul de a limita numărul turiștilor. Anul trecut, Consiliul Local din Amsterdam a votat pentru interzicerea vaselor de croazieră din oraș, alături de închiderea terminalului destinat vaselor de croazieră. A fost interzisă de asemenea și folosirea marijuanei pe străzi și în districtul roșu, punând capac și tururilor care treceau prin zona prostituției din vitrină.

În 2021, în Amsterdam a fost semnată o ordonanță numită „Echilibrarea turismului în Amsterdam”, prin intermediul căreia consiliul s-a obligat să intervină în momentul în care turismul din oraș depășește 18 milioane de persoane anual.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here