Home International Scările Haiku, o atracție din Hawai – eliminate din cauza turiștilor

Scările Haiku, o atracție din Hawai – eliminate din cauza turiștilor

65
0

O scară pitorească ce ducea spre un loc superb din Hawai a fost scoasă din uz din cauza turiștilor, care se aventurau dincolo de limitele site-ului de vizitare. Scările Haiku, un simbol Oahu numit adeseori „Scara spre Rai” va fi scoasă din uz la finalul lunii aprilie, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Honolulu. „Vă asigurăm de faptul că nu a fost o decizie capricioasă” spune primarul Rick Blangiardi într-o declarație de presă.

Problemele cu scara – care a fost construită în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial de marina americană și care a fost închisă publicului până în 1987 – s-au înmulțit considerabil în era Social Media. Scara Haiku are 3922 de trepte și o lungime de 853 de metri, fiind perfectă pentru poteca Kaneohe din estul Oahu. În ciuda terenului periculos, youtuberi, tiktokeri și amatori de senzații tari au continuat să acceseze aceste scări.

„Din cauza înmulțirii acțiunilor ilegale de tip trespassing, Scările Haiku au devenit un adevărat pericol și o cheltuială prea mare pentru oraș, iar impactul asupra mediului și a rezidenților din apropiere este una majoritar negativă” spune Esther Kiaʻāina, membru al Consiliului Local din Honolulu. Consiliul a votat în unanimitate eliminarea scărilor în 2021, iar lucrările vor dura minim 6 luni, costurile ridicându-se la 2.5 milioane de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here