Home Diverse Apa de la robinet are gust de clor? Elimină-l cu un FILTRU...

Apa de la robinet are gust de clor? Elimină-l cu un FILTRU CU CARBUNE ACTIV

135
0

În momentul în care ne dorim o apă mai calitativă pentru casa noastră suntem nevoiți să facem anumite investiții. Cea mai frecventă investiție pentru creșterea calității apei furnizată de municipalitate este un sistem de filtrare cu osmoză inversă.

Acest sistem se bazează pe filtre speciale care au drept scop eliminarea sedimentelor și impurităților din apă, eliminarea bacteriilor, mineralizarea și ionizarea apei, astfel încât apa care ajunge în paharul nostru să fie de cea mai bună calitate, capabilă să concureze oricând cu apa îmbuteliată din magazin.

Sistemele de filtrare bazate pe osmoza inversă au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani în România din pricina faptului că reușesc să aducă în prim plan o apă de foarte bună calitate pe care mulți oameni, până nu demult, nu aveau de unde să o aducă din altă parte decât din magazine.

Știm cu toții faptul că a aduce baxuri cu apă de la magazin nu este cea mai confortabilă modalitate de a crește calitatea apei consumate în apartamente, mai ales în cele situate la etaje superioare. Pentru mulți oameni sistemele de filtrare bazate pe osmoza inversă au devenit aur curat. Le-au îmbunătățit nu doar calitatea apei de la robinet, dar și calitatea vieții în general, ajutându-i să scape de activități incomode bazate uneori pe un efort fizic destul de mare.

Sistemele de filtrare cu osmoză inversă au reprezentat și o investiție care pe termen lung nu doar s-a amortizat, dar a adus și o oarecare economie în buzunar. În funcție de brandul apei îmbuteliate cumpărate de la magazin, dacă facem un mic calcul, observăm că la final de an investiția este deja amortizată.

Dacă apa îmbuteliată cumpărată de obicei este mai scumpă, deja discutăm despre o economie destul de interesantă. Într-adevăr, sistemele de filtrare cu osmoză inversă necesită la rândul lor investiții în cartușe filtrante, însă costurile pot fi mult mai mici comparabil cu prețul apei îmbuteliate de foarte bună calitate cumpărată de la magazine.

Cea mai des întâlnită situație în care oamenii fug efectiv de apa de la robinet se leagă evident de gustul/mirosul apei. De cele mai multe ori, apa are un gust puternic de clor, motiv pentru care oamenii preferă să se ducă să cumpere apă îmbuteliată de la magazin.

Cu toate că analiza apei o caracterizează drept potabilă, oamenii nu sunt animale, nu pot să bea și să mănânce orice doar pentru că au anumite nevoi fiziologice. Sistemele de filtrare cu osmoză inversă rezolvă această problemă legată de gustul/mirosul apei de la robinet prin intermediul unui cartuș filtru cărbune activ, care mai are și rolul de eliminare a metalelor grele precum plumbul, cuprul sau mercurul.

Pe lângă îmbunătățirea calității vieții, pe lângă posibila economie pe care o poate aduce în buzunar un sistem de filtrare cu osmoză inversă, foarte mulți oameni au optat pentru această soluție și din pricina dimensiunii foarte reduse a stației propriu-zise.

Deși are în componență multe cartușe, acestea au dimensiuni reduse și per total aduc în prim plan un dispozitiv compact foarte simplu de „ascuns” sub chiuveta de la bucătărie. Practic nu se vede, nu știe nimeni că în casă se află o stație de filtrare a apei, nu incomodează pe nimeni, nu ocupă spațiu util nicăieri.

În plus, trebuie să menționăm și faptul că prețurile pentru aceste dispozitive au devenit destul de accesibile. Pe măsură ce oamenii au început să le cunoască beneficiile și să le achiziționeze fără să stea pe gânduri, prețurile au scăzut destul de mult și în România.

Astăzi de exemplu găsim purificatoare cu osmoză inversă de la Krausen la puțin peste 1000 RON, cu display LCD, foarte moderne, foarte simplu de instalat și foarte simplu de monitorizat. Pentru garsoniere, apartamente și case de dimensiuni maxim medii, aceste sisteme de filtrare cu osmoză inversă sunt excelente în situația în care pot oferi un debit de apă tratată de până la 280 de litri zilnic.

Purificator apa Osmoza Inversa KRAUSEN cu LCD
Previous article2 MOTIVE SA ITI INCARCI CARTELA PREPAY ONLINE PE RE-INCARCARE.RO
Next articleIA-TI DE PE CAP GRIJA ROVINIETEI CU AJUTORUL ROVINIETA.ONLINE
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here