Home Diverse Știai că există sisteme de filtrare a apei cu osmoză inversă?

Știai că există sisteme de filtrare a apei cu osmoză inversă?

437
0

Pentru mulți, dintre noi calitatea apei care ne vine la robinet este o problemă destul de mare pentru că deși ea este declarată drept „potabilă” de către autorități, are un gust și un miros care te fac să te îndrepți rapid spre apa îmbuteliată de la magazin.

Evident, fiind vorba despre instituții publice pline de pile și rude care nu-și fac treaba, (din incompetență ori pur și simplu din lipsă de interes, la adăpostul ideii că orice ar face nu vor fi dați afară) sunt șanse slabe să se schimbe ceva în viitorul apropiat așa că soluția trebuie să vină din păcate tot din partea noastră, a plătitorilor de taxe și impozite.

Soluția în acest caz apare sub forma unei mici investiții numită sistem de filtrare a apei cu osmoză inversă. Discutăm despre un purificator care se instalează foarte simplu în propria casă și care ne poate scăpa destul de ieftin de căratul baxurilor cu apă pe scări. Să luăm spre exemplu acest purificator pentru apă cu osmoză inversă de la Krausen.

Acest sistem are în componență un filtru pentru impurități, două filtre cu carbon și un cartuș de carbon post-filtrare AICRO care îmbunătățește gustul apei. De asemenea, sistemul mai beneficiază și de un ecran LCD care indică destul de clar în cât timp trebuie înlocuite filtrele. Cât costă filtrele pentru acest sistem veți întreba unii, ca să faceți o comparație dacă merită investiția din punct de vedere financiar comparativ cu achiziția de apă îmbuteliată de la magazin.

Ei bine, filtrele pentru acest model costă undeva la 130 RON și se schimbă o dată la 6 luni, deci ar fi un cost general de funcționare cuprins între 250 și 300 RON pe an, maxim. Cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că merită investiția într-un asemenea sistem, întrucât se poate amortiza chiar din primul an de utilizare.

Purificatorul pentru apă cu osmoză inversă Krausen cu LCD costă 1175 RON, filtrele costă 260 RON, rezultă o investiție totală de maxim 1500 RON. Așadar, cine cheltuie minim 4 RON / zi cu apa îmbuteliată, își va recupera investiția într-un an și va scăpa și de căratul baxurilor cu apă de la magazin la domiciliu.

Discutăm despre un sistem de purificare capabil să crească nu doar calitatea apei, dar și calitatea vieții per total, o investiție care merită toți banii.

Avantaje purificator pentru apă cu osmoză inversă Krausen  

  • Gradul de filtrare al acestui purificator este de 0,0001 microni
  • Afișează durata de viață a filtrelor din dotare iar atunci când acestea trebuie schimbare emite alarmă
  • Are integrat sistem anti inundație, oprește apa în toată casa atunci când simte scurgeri
  • Filtrele din dotare au o durată de viață foarte mare, se schimbă o dată la 6 luni, rezultă costuri reduse
  • Este simplu de instalat, poate fi pus în funcțiune de orice persoană care se pricepe la instalații sanitare
  • Are dimensiuni reduse și poate fi montat sub chiuvetă, astfel încât să nu deranjeze (360 x 181 x 450 mm)
  • Capacitatea de filtrare zilnică este destul de mare, ajunge la 280 de litri, mai mult decât suficient.

Cei care vor simți din plin beneficiile acestui purificator cu osmoză inversă sunt cei care locuiesc în București, unde gustul de clor din apă este deja ceva specific. Din fericire acest aparat reușește să elimine gustul de clor și să transforme apa de la robinet în apă la fel de pură și de bună la gust precum apa îmbuteliată pe care o cumpărăm de la magazin.

De asemenea, este un aparat foarte recomandat și celor care stau la case și au puțuri ori fântâni în curte, cu hidrofoare, este un sistem prin care se asigură de faptul că apa rămâne potabilă între perioadele în care trebuie făcute analize ale apei. Atunci când analiza apei este răspunderea ta, vrei să te asiguri că nu vor fi probleme în acest sens.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here