Home International Russia Today și Sputnik interzise în Europa, ca parte a pachetului de...

Russia Today și Sputnik interzise în Europa, ca parte a pachetului de sancțiuni promis Rusiei

622
0
Sputnik

Rusia se confruntă cu o condamnare universală și sancțiuni sporite din partea puterilor occidentale pentru atacul său neprovocat asupra Ucrainei, iar duminică au fost anunțate mai multe măsuri.

„Uniunea Europeană (UE) își închide spațiul aerian Rusiei”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Propunem o interdicție a tuturor aeronavelor deținute de ruși, înmatriculate în Rusia și controlate de rusi. Aceste aeronave nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se va aplica oricărui avion”, a spus von der Leyen.

„Spațiul nostru aerian va fi închis pentru fiecare avion rusesc. Și asta include și avioanele private ale oligarhilor”, a adăugat ea.

De asemenea, Marea Britanie a interzis vineri avioanele private rusești în spațiul său aerian. Diplomatul UE Josep Borrell, a anunțat o interdicție pentru instituțiile de știri ruse Russia Today și Sputnik.

Vorbind într-o conferință de presă de la Bruxelles, duminică, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a anunțat că blocul va interzice cele două puncte de presă în încercarea de a „combate” dezinformarea rusă.

„Astăzi facem un pas crucial pentru a închide robinetul pentru manipularea informațiilor de către ruși în Europa, interzicând Rusia Today și Sputnik să difuzeze în Uniunea Europeană”, a spus Borrell. „Și mai mult de jumătate din rezervele băncii centrale ale Rusiei vor fi blocate ca parte a noilor sancțiuni ale UE împotriva țării”, a adăugat Borrell.

Măsurile împotriva țării vecine, Belarus, vor fi, de asemenea, „întărite”, a spus Borrell, în schimbul rolului său de „facilitare a atacului rusesc împotriva Ucrainei”.

Von der Leyen a anunțat, de asemenea, că UE va oferi finanțare pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina, adăugând că aceasta este prima dată când blocul face acest lucru.

Borrell a spus că UE face acest lucru „pentru că acest război necesită angajamentul nostru pentru a sprijini armata ucraineană”.

„Am cerut SWIFT și am cerut arme și acum livrăm ambele cerințe”, a remarcat diplomatul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here