Home WarPress Duminică, 16 mai 2021 – Cea mai sângeroasă zi din istoria conflictului...

Duminică, 16 mai 2021 – Cea mai sângeroasă zi din istoria conflictului Gaza – Israel 

980
0
Gaza

Israel a bombardat casa liderului din fâșia Gaza, a șters-o efectiv de pe suprafața pământului, după ce gruparea extremistă Hamas a lansat duminică peste 100 de rachete spre Israel.  Aceasta a fost cea mai sângeroasă zi de la începutul conflictului Gaza-Israel, potrivit ministrului sănătății din Gaza și autorităților oficiale din Israel. 

Forțele de apărare din Israel spun ca au bombardat duminică dimineață casa lui Yahya Sinwar, liderul grupării Hamas încă din 2017, aflată în sudul fâșiei Gaza, în cartierul Khan Yunis.

Cele două strike-uri  aeriene israeliene care-l vizau pe Yahya Sinwar au ucis în fâșia Gaza cel puțin 43 de palestinieni, dintre care și opt copii. Cei răniți sunt în număr de peste 50, majoritatea femei și copii. Yahya Sinwar conform știrilor venite din fâșia Gaza, a scăpat nevătămat. 

Adunând ultimele victime la totalul victimelor de când a izbucnit conflictul în luna mai, numărul morților din fâșia Gaza a ajuns la 197, dintre care cel puțin 58 de copii și 34 de femei. De la începutul raidurilor aeriene israelienii asupra fâșiei Gaza,  din ultima săptămână, cel puțin 1235 de palestinieni au fost răniți iar numărul acestora va continua să crească probabil. În tabăra cealaltă, se pare că 10 israelienii au fost uciși de rachete trimise din fâșia Gaza. 

Bombardamentele israelienilor au continuat și în zorii zilei de luni în fâșia Gaza, țintele fiind 9 case cunoscute ca fiind ale liderilor Hamas. Serviciile secrete israeliene spun că aceste case au fost folosite pentru planificarea atacurilor teroriste și pentru depozitarea armamentului. De asemenea se pare că forțele Hamas încearcă să se baricadeze în jurul  spitalelor și grădinițelor,  sperând că în acest mod vor scăpa de raidurile aeriene venite din Israel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here