Home Diverse Suplimente alimentare în formă lichidă – 5 motive să le folosești chiar...

Suplimente alimentare în formă lichidă – 5 motive să le folosești chiar de mâine

1134
0

Da, există suplimente alimentare în formă lichidă. Au apărut recent în străinătate și au început să apară și pe rafturile magazinelor de specialitate din România. Suplimentele alimentare în formă lichidă sunt o inovație din foarte multe puncte de vedere, iar în cele ce urmează vom vedea câteva motive principale pentru care ar trebui și tu să le încerci. Nu este nicio țeapă, nu este nicio vrăjeală, te vei convinge la finalul articolului.

Nevoia de suplimente alimentare

Înainte să discutăm despre inovații în domeniul suplimentelor alimentare, să ne aducem un pic aminte despre nevoia de a consuma simplele pastile sau prafuri. Motivele principale pentru care avem nevoie de suplimente alimentare se leagă evident de mediul foarte stresant în care conviețuim, de calitatea scăzută a alimentelor pe care le consumăm, de obiceiul de a sări peste mese din lipsă de timp, de toxicitatea din aer, apă și alimente. De multe ori apar carențele de vitamine și suplimentele alimentare sunt cam singurele care pot să le regleze. De exemplu, degeaba mănânci roșii cu kilogramele dacă ele sunt crescute prin sere cu fel de fel de chimicale. Acestea nu mai au nici gust nici nutrienți.

Suplimente alimentare în formă lichidă – 5 motive să le folosești chiar de mâine

După cum spuneam mai sus, suplimentele alimentare în formă lichidă sunt o inovație iar piața lor este în continuă dezvoltare. Se estimează că în anul 2022, piața acestor produse va atinge incredibila cifră de 42 de miliarde de dolari. Haideți să vedem care sunt de fapt motivele pentru care aceste suplimente alimentare în formă lichidă devin din ce în ce mai căutate, din ce în ce mai cumpărate de cei care ajung să le folosească chiar și o singură dată.

  1. Sunt absorbite mai rapid în organism. Lichidele comparativ cu pastilele solide, sunt mult mai simplu de dus în sânge. Efectele fiolelor cu lichid sunt de asemenea mult mai rapide față de suplimentele alimentare clasice. Interesul nostru este să cumpărăm produse care au efecte cât mai rapide, nu? Eficiența este cea care contează cel mai mult atunci când vine vorba despre suplimente alimentare.
  2. O fiolă poate conține mai multe substanțe. Spre deosebire de suplimentele alimentare clasice, sub formă de pastile sau pulberi, aceste suplimente alimentare în formă lichidă pot fi un amalgam de substanțe, amalgam ce poate produce efecte superioare. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt considerate inovație. Există multe combinații de substanțe care pot produce efecte pozitive în cazul carențelor de vitamine.
  3. Concentrația de nutrienți/vitamine este mai mare. Atunci când vine vorba despre suplimente alimentare în formă lichidă, limita pentru nutrienți este setată la maxim 10.000 mg. Pastilele și prafurile conțin de cele mai multe ori 500 sau maxim 1000 mg de substanță. Din acest punct de vedere, fiolele sunt net superioare.
  4. Sunt mai comode pentru consum. Nu știu din ce motiv, majoritatea producătorilor de suplimente alimentare aleg să dea o formă pastilelor destul de incomodă. Pastilele sunt mari, dificil de înghițit. Sunt șanse mari să te îneci cu ele în timp ce le iei. Fiolele cu suplimente alimentare în formă lichidă sunt mult mai comode. Pur și simplu se dizolvă într-un pahar cu apă și se bea ca orice alt lichid.
  5. Prețurile sunt competitive, chiar bune. Dacă te uităm puțin pe internet să vedem cât costă niște suplimente alimentare clasice (pastile) de foarte bună calitate, o să vedem că sunt cam la același nivel cu suplimentele alimentare în formă lichidă. Atunci, de ce nu ai cumpăra ceva net superior din moment ce prețurile sunt aceleași? Cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să optăm pentru ce-i mai bun.

Suplimentele alimentare în formă lichidă – le vom vedea din ce în ce mai des pe rafturile magazinelor?

Din punctul meu de vedere, datorită beneficiilor, suplimentele alimentare în formă lichidă vor înlocui complet în câțiva ani, suplimentele alimentare clasice. Discutăm despre o tehnologie care devine depășită, și care va fi pur și simplu înlocuită cu ceva superior. Medicina evoluează, industria evoluează, este ceva normal ca și suplimentele alimentare să evolueze spre o formă superioară care are mult mai multe beneficii, alături de efecte mult mai benefice asupra organismului. În acest moment, suplimente alimentare în formă lichidă  cam lipsesc de la rafturile hipermarketurilor, se găsesc însă în magazinele de specialitate și, evident, online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here