Home International De ce Rusia are așa puține cazuri de Coronavirus? Mai puține decât...

De ce Rusia are așa puține cazuri de Coronavirus? Mai puține decât Luxembourg

1601
0
Rusia
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting in Moscow, Russia, Friday, March 13, 2020. Agreements with Turkey on the situation in Idlib, stock markets and the coronavirus epidemic were discussed at the meeting, according to Kremlin spokesman Dmitry Peskov. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Bună întrebare. Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat zilele acestea că pe teritoriul țării sale, situația este sub control. Totul datorită măsurilor de prevenție foarte agresive pe care țara le-a adoptat. Dar are oare Rusia situația sub control cu adevărat? Ei bine, se pare că da. Cifrele oficiale demonstrează faptul că Rusia are mai puține îmbolnăviri decât Luxembourg chiar. Și asta în ciuda faptului că țara are graniță comună cu China.

Să ne uităm puțin peste măsurile de prevenție luate de Rusia în ultima vreme. Pe data de 30 ianuarie, adică în urmă cu aproape o lună, a închis granița cu China. Sunt peste 4000 de kilometri de graniță inactivă. De asemenea, au fost desemnate zone de carantină. Directorul general WHO, Dr. Melita Vujnobic, a spus că în Rusia au început testele pentru Coronavirus încă din luna ianuarie. „Testarea și identificarea cazurilor. izolarea , sunt măsuri pe carte WHO le recomandă în cazul Coronavirus, iar Rusia le-a respectat cu strictețe de la bun început. Distanțarea socială de asemenea a ajutat foarte mult în cazul acestei țări, care are peste 146 de milioane de cetățeni”.

Potrivit surselor, în Rusia doar sâmbătă au fost testate 156.000 de persoane. Ca și comparație, o asemenea cantitate de teste nu se mai face nicăieri în lume. În Statele Unite, testările au început abia în luna martie, în timp ce în Rusia acestea au început de la finalul lui ianuarie. Majoritatea cazurilor de Coronavirus au fost aduse în Rusia de către cei care au venit din Italia. Există și voci care susțin faptul că vechiul sistem sovietic, vechea mentalitate, nu a dispărut și ar fi posibil ca cifrele să fie alterate, să nu fie cele reale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here