Home International Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din istoria SUA

Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din istoria SUA

1211
0
Tesla

Acțiunile celor de la Tesla au crescut în ultima vreme mult peste acțiunile celorlalți constructori auto din SUA. Acțiunile Tesla, care au crescut cu peste 160% față de cel mai pic scor atins în săptămâna 52 din iunie, au însumat astăzi nici mai mult nici mai puțin de 86.5 miliarde de dolari. Astfel, Tesla primește distincția de „cel mai valoros constructor de mașini din istoria SUA”. Recordul precedent era deținut de Ford. În 1999, acțiunile Ford ajunseseră să valoreze 76.1 miliarde de dolari. GM s-a apropiat și ea de această cifră în octombrie 2017, când compania a fost cotată la bursă cu valoarea de 67.7 miliarde.

Constructorul americano-italian Fiat Chrysler este pe un loc 4 distant, cu o cotație de piață de doar 22 de miliarde. Desigur, Tesla nu este Apple, care are o cotă de piață de 1.4 trilioane de dolari. Apple este cea mai valoroasă companie din istoria SUA. Tesla a vândut în 2019 la nivel mondial 367.500 autoturisme, în timp ce GM a vândut doar în SUA 2.9 milioane de unități, alte 3 milioane în China. Tesla are și un ritm de creștere mult mai mare decât ceilalți producători auto din SUA, în 2019, compania și-a mărit productivitatea cu 50%. Această creștere alături de investițiile masive făcute în această companie au dus-o astăzi în top, au transformat-o în cea mai valoroasă companie AUTO din Statele Unite.

La nivel mondial, peste Tesla se află Toyota, cu o cotație la bursă de 228 miliarde de dolari, Volkswagen cu o cotație de 90.3 miliarde. Sub Tesla se află producători celebri precum Honda, Nissan, Hyundai, BMW și Daimler.

Previous articleCel mai înalt hotel din Dubai se va deschide în 2022-2023
Next articleImplant de par prin tehnica Q-FUE – pasii pentru rezultate impecabile
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here